Σύσκεψη για την αντιμετώπιση βιομηχανικών ατυχημάτων στην περιοχή της δυτικής Αττικής

Λ. Κοσμόπουλος: «Ενημέρωση – Συντονισμός με τη συνεργασία Δήμων και Υπηρεσιών για την προστασία του περιβάλλοντος και των συμπολιτών μας»

Ενημέρωση του σχεδίου ΣΑΤΑΜΕ για την αντιμετώπιση βιομηχανικών ατυχημάτων αναφέρει δελτίο τύπου από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου.

Υπό τον συντονισμό του, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την αντιμετώπιση βιομηχανικών ατυχημάτων στην περιοχή της δυτικής Αττικής, στη βάση του Σχεδίου Αντιμετώπισης Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης (ΣΑΤΑΜΕ).

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, ο δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας Χρήστος Στάθης, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων δήμων.

Αντικείμενο της σύσκεψης η αναθεώρηση του ΣΑΤΑΜΕ βάσει νεότερων οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και η εκστρατεία πληροφόρησης των πολιτών.
Οι εμπλεκόμενοι αναγνώρισαν την αναγκαιότητα αυξημένης ετοιμότητας στην περιοχή μας, όπου δραστηριοποιούνται βιομηχανίες κατηγορίας ΣΕΒΕΖΟ, για την προστασία του περιβάλλοντος και των κατοίκων.

Σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε:

«Είμαστε συνεχώς σε επαφή και άμεση συνεργασία με τους εμπλεκόμενους Δήμους και φορείς. Ωστόσο, χρειάζεται ανασύνταξη των οδηγιών του ΣΑΤΑΜΕ, όπως συστήνει και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Εκ νέου και οργανωμένα οι συμπολίτες μας θα ενημερωθούν για την έγκαιρη προστασία όλων μας».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button