Η καθηγήτρια φυσικής αγωγής του Γυμναστικού Συλλόγου στο Διεθνές Σεμινάριο της ΧΑΝΘ

Η καθηγήτρια φυσικής αγωγής του Γυμναστικού Συλλόγου στο Διεθνές Σεμινάριο της ΧΑΝΘ

Νέα ιστοσελίδα – Έπιπλο μουστάκας

Με την συμπλήρωση των 100 χρόνων (1919-2019) προσφοράς της Χριστιανικής Αδελφότητας Νέων Θεσσαλονίκης (ΧΑΝΘ), καθώς λειτούργησε ως πύλη εισόδου για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και για όλη την Ελλάδα, διοργανώθηκε το κολλέγιο στις 7-9 Ιουνίου 2019 Διεθνές Σεμινάριο Μπάσκετ για προπονητές που ασχολούνται με τις μικρές ηλικίες αθλητών.
Οι προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο Hal Wissel και Scott Wissel από το κολέγιο του Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης, το οποίο αποτελεί την γενέτειρα πατρίδα του μπάσκετ, αφού ο τότε επικεφαλής καθηγητής φυσικής αγωγής ήταν ο James Naismith, ο εμπνευστής του αθλήματος.
Κατέθεσαν τις γνώσεις τους ο Αστέριος Ζώης, ως πρόεδρος της Fiba, για την προπόνηση αθλητών μικρών ηλικιών και ο Χρήστος Μαρμαρινός για τους τραυματισμούς που προκαλούνται από λάθος τεχνική κατά την εκτέλεση των ασκήσεων.
Επίτιμοι προσκεκλημένοι και οι άνθρωποι που απογείωσαν το μπάσκετ ήταν ο Θεόδωρος Ροδόπουλος, ο Λάκης Τζάβας, ο Διονύσης Ανανιάδης, ο Μιχάλης Γιανουζάκος και ο νεώτερος Νίκος Κεραμεύς.
Η καθηγήτρια φυσικής αγωγής του Γυμναστικού Συλλόγου Μεγάρων Ειρήνη Δημοπούλου παραβρέθηκε στην ΧΑΝΘ και ενημερώθηκε από το υψηλού επιπέδου σεμινάριο, το οποίο είναι απαραίτητο για εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία.

Related posts