Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Εθνική Τράπεζα Μεγάρων

Στις 10:00 πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Μέγαρα, έπειτα από το σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρών στη συγκέντρωση ήταν ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, ενώ σχεδόν όλοι οι δημοτικοί συνδυασμοί αντιπροσωπεύονταν από μέλη τους σε αυτό το καίριο και φλέγον ζήτημα για τους πολίτες της Νέας Περάμου.

Το ψήφισμα αποφασίστηκε ομοφώνως στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Ιουνίου:

«Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης της Τράπεζας στο κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Νέας Περάμου.
Το συγκεκριμένο μοναδικό Υποκατάστημα εξυπηρετεί 10.000 κατοίκους της πόλης, που τους θερινούς μήνες ξεπερνούν τους 15.000 λόγω παραθεριστών, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους περαστικούς από την πόλη καθόσον βρίσκεται επί της Π.Ε.Ο.Α.Κ. (28ης Οκτωβρίου) και κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες μας.
Επίσης εξυπηρετούνται οι Αξιωματικοί και οι Οπλίτες δύο μεγάλων Στρατοπέδων (της Σχολής Πυροβολικού και του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων – ΛΟΚ), που ανά δίμηνο μπαίνουν 1.500 Στρατιώτες. Δεν υπάρχει στην Νέα Πέραμο Υποκατάστημα οποιασδήποτε άλλης τράπεζας.
Το κλείσιμο του Υποκαταστήματος θα αναγκάσει αυτόν τον τεράστιο αριθμό πολιτών να κατευθυνθεί 8 χιλιόμετρα μακριά, στην πόλη των Μεγάρων, στο μοναδικό Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας που υπάρχει εκεί ώστε να εξυπηρετηθεί, μαζί με τον πληθυσμό των 30.000 κατοίκων των Μεγάρων, γνωρίζοντας ότι για τους συνταξιούχους και κυρίως για τους υπερήλικες, αυτό θα είναι απαγορευτικό, καθόσον δεν υπάρχει ούτε Αστική συγκοινωνία να τους εξυπηρετήσει, ανεβάζοντας ταυτόχρονα και το κόστος της μετακίνησής τους σημειώνοντας και σημαντικές καθυστερήσεις.
Διοργανώνουμε εκδήλωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Μέγαρα την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 και ώρα 10.00 το πρωί με την παρουσία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ραδιόφωνο, τηλεόραση κλπ.) ώστε να τρανώσουμε την επιθυμία μας να μην απομακρυνθεί και να παραμείνει σε λειτουργία το συγκεκριμένο Υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Νέα Πέραμο για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων.
Το παραπάνω ψήφισμα να σταλεί άμεσα στην Γενική Διεύθυνση της
Εθνικής Τράπεζας, στη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, στους Βουλευτές, Πολιτευτές όλων των κομμάτων της περιοχής μας, Τοπικούς φορείς της πόλης μας, στο Σύλλογο εργαζομένων της Τράπεζας και στο Εθνικό Τραπεζικό Ινστιτούτο καθώς να αναρτηθεί σε όλα τα ηλεκτρονικά μέσα και να σταλεί σε όλες τις εφημερίδες.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button