Συγχαρητήρια Γρηγόρη Σταμούλη στη Γεωλόγο – Μηχανικό Ελένη Γκέλη

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, συγχαίρει την συμπολίτισσα Ελένη Γκέλη, Γεωλόγο – Μηχανικό, για τη συμμετοχή της σε διεθνές Συνέδριο ICONHIC, για τους «Φυσικούς Κινδύνους και τις Υποδομές» στα Χανιά της Κρήτης από 23 – 26 Ιουνίου.

Ακολουθεί δελτίο τύπου:

Η συμπολίτισσά μας Γεωλόγος – Μηχανικός Ελένη Γκέλη, συμμετείχε ως ομιλήτρια στο Διεθνές Συνέδριο ICONHIC, το οποίο διεξήχθη στα Χανιά της Κρήτης από τις 23 μέχρι τις 26 Ιουνίου. Η ομιλία της στο συνέδριο, αφορούσε την θωράκιση των δημοσίων έργων από τους κινδύνους, που εγκυμονούν κυρίως οι σεισμοί καθώς και μια πρωτοποριακή μέθοδο σεισμικού σχεδιασμού υψηλών πρανών σε συγκοινωνιακά έργα με κριτήρια ανθεκτικότητας και αποτελεί μέρος της δουλειάς, που κάνει στη Νέα Ζηλανδία, όπου ζει κι εργάζεται από το 2012.
Στο Ουέλιγκτον της Νέας Ζηλανδίας, συγκεκριμένα, εργάζεται στη μεγαλύτερη τεχνική εταιρία της χώρας, την Opus International Consultants (WSP Opus) και ασχολείται με τον σχεδιασμό μεγάλων έργων υποδομής, καθώς επίσης με την θωράκιση των κρίσιμων υποδομών της χώρας έναντι φυσικών καταστροφών, έχει ανώτερη θέση και θεωρείται ειδικός στην Βραχομηχανική και τις Σήραγγες και μάλιστα πρόσφατα εξελέγη από τους συναδέλφους της μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Γεωτεχνικής εταιρείας της Νέας Ζηλανδίας, δηλαδή της Ενωσης Γεωτεχνικών Επαγγελματιών της χώρας.
Η Ελένη, κόρη του αειμνήστου Μεγαρίτη δικηγόρου Χαράλαμπου Γκέλη και αδελφή της δικηγόρου Μαρίας Γκέλη, σπούδασε Γεωλογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδίκευση στη Μηχανική Γεωλογία και Γεωφυσική. Συνέχισε τις σπουδές της στην Αγγλία, στο Πανεπιστήμιο του Newcastle – Upon – Tyne από το οποίο απέκτησε MSc στην Βραχομηχανική – Εδαφομηχανική. Λίγα χρόνια αργότερα, εργαζόμενη ταυτόχρονα απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στο σχεδιασμό και την κατασκευή σήραγγας από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης με αφορμή την συμμετοχή της στο διεθνές Συνέδριο στα Χανιά δήλωσε:

«Ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες τελευταία αναδεικνύονται και διαπρέπουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η περίπτωση της συμπολίτισσας Ελένης Γκέλη κόρης του διακεκριμένου δικηγόρου και εξαιρετικού φίλου, του αείμνηστου Μπάμπη Γκέλη, είναι ιδιαίτερα σημαντική και ξεχωριστή και η επιστημονική της κατάρτιση η εξειδίκευσή της σε έναν πολύ σπουδαίο τομέα όπως είναι η Μηχανική Γεωλογία και Γεωφυσική την έχουν καταξιώσει στην Νέα Ζηλανδία αλλά και διεθνώς.
Αναμφισβήτητα αποτελεί κορυφαίο κεφάλαιο για την Ελλάδα στο χώρο, που έχει εξειδικευθεί και ταυτόχρονα αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την πόλη μας και το Δήμο Μεγαρέων.
Επαινώ δημόσια και συγχαίρω την Ελένη για το έργο της και της εύχομαι κάθε επιτυχία σε ότι κάνει στη ζωή της και στην καριέρα της.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button