Η Διοίκηση του Δήμου καταβάλλει προσπάθειες για να δοθεί παράταση στην 5μηνη εργασία

Με έγγραφο, που υπογράφει ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης το οποίο  απευθύνεται στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, με ημερομηνία 6 Νοεμβρίου 2015 ο Δήμος Μεγαρέων ζητεί Παράταση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, τα γνωστά 5μηνα.

 

Συγκεκριμένα ο κ. Σταμούλης αναφέρει:

« Στο πλαίσιο του Προγράμματος “Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα”, και με στόχο την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες, καταγράψαμε και αποστείλαμε αρμοδίως τις άμεσες ανάγκες του Δήμου μας σε προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, τόσο επιστημονικό όσο και εργατοτεχνικό.

 

Στη δημόσια Πρόσκληση 2/2015, συμπεριελήφθη και ο Δήμος Μεγαρέων ως επιβλέπων φορέας  με τη διάθεση 112 θέσεων ωφελουμένων.

 

Οι προσλήψεις των ωφελουμένων, ξεκίνησαν τον Ιούλιο και λόγω του ότι, οι συμβάσεις εργασίας είναι διάρκειας 5 μηνών, τον Δεκέμβριο, τα άτομα αυτά θα πρέπει να αποχωρήσουν από την Υπηρεσία.

 

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, με την λήψη ανακουφιστικών μέτρων για την ανάσχεση των συνεπειών της Οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, θα παρακαλούσαμε όπως, εξετάσετε την περίπτωση παράτασης του εν λόγω Προγράμματος.

 

Θεωρούμε ότι, οι πεντάμηνης διάρκειας συμβάσεις εργασίας δίνουν μόνο μία μικρή ανάσα στους ωφελούμενους, δηλαδή στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στους άνεργους και ιδιαίτερα μακροχρόνια άνεργους και κυρίως στις οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο.

 

Η διάρκεια της σύμβασης είναι πολύ μικρή και ο μισθός εξίσου μικρός, που με τις τόσες ανάγκες που είχαν δημιουργηθεί στις οικογένειες των ωφελουμένων και με αυτές που δημιουργούνται καθημερινά, δεν βοηθούν στην βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης, που είναι ο Στόχος του Προγράμματος.

 

Αλλά και οι επιβλέποντες φορείς ωφελήθηκαν από το Πρόγραμμα.

 

Με τις περικοπές στις χρηματοδοτήσεις και την αναστολή των προσλήψεων, οι Δήμοι στην πλειοψηφία τους δυστυχώς, δεν είναι σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες που απαιτείται να παρέχουν στους δημότες τους.

 

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα προσφέρουν σημαντική βοήθεια και παρά τη χαμηλή αμοιβή εργάζονται με αυταπάρνηση και περίσσιο φιλότιμο.

 

Έμαθαν τη δουλειά και είναι κρίμα να λυθεί η υπαλληλική τους σχέση τόσο γρήγορα, να βρεθούν και πάλι στην ανεργία και οι Δήμοι να μην μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους, λόγω έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα την ελλιπή παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.

 

Και καταλήγει ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης:

«Ευελπιστούμε να δείτε θετικά, Κύριε Υπουργέ την πρότασή μας και να προχωρήσετε, στην παράταση του υφιστάμενου Προγράμματος και για τον επόμενο χρόνο.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button