Η άμεση αντίδραση του Δήμου Μεγαρέων είχε ως αποτέλεσμα την απόρριψη των ιχθυοκαλλιεργειών στην Κακιά Σκάλα

Μετά την άμεση και σθεναρή αντίδραση της Διοίκησης του Δήμου για τις τρεις ιχθυοκαλλιeργητικές μονάδες που θέλουν να εγκαταστήσουν στην Κακιά Σκάλα, η Διεύθυνση ΠΕΧΩ Της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Αττικής απέρριψε τις Προμελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων οι οποίες αφορούν στην ίδρυση πλωτών μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών των Α. Σταύρου, Ε. Εμμανουήλ και Καστελλόριζο Εμπορική Α.Ε.

Το θέμα απασχόλησε τη Διοίκηση του Δήμου και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Μαρινάκη, το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε ομόφωνη απόφαση και αντέδρασε στην ανάπτυξη των ιχθυοκαλλιεργειών, και το αποτέλεσμα ήταν θετικό για το Δήμο μας.

Για τη μονάδα ιχθυοκαλλιεργειών των Α. Σταύρου- Δ. Κουταβάκη στη θέση «Κάτω Αλώνι» της Κακιάς Σκάλας που κακώς έχει αδειοδοτηθεί, ο Δήμος Μεγαρέων έχει ασκήσει αίτηση ακυρώσεως της Απόφασης Περιβαλλοντικών  Όρων και της Απόφασης Αδειοδότησης, καθώς και αίτηση αναστολής έναρξης εργασιών της μονάδας.

Το θέμα έχει πάρει τη δικαστική οδό  και οι εργασίες έχουν σταματήσει.

Η Διοίκηση του Δήμου πιστεύει  ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και οι αποφάσεις αδειοδότησης θα ακυρωθούν αφού οι υπηρεσίες οι οποίες εξέδωσαν τις αποφάσεις δεν έλαβαν υπόψη τους τις αρνητικές αποφάσεις των τοπικών συλλογικών οργάνων (Νομαρχιακού Συμβουλίου Δυτικής Αττικής) αλλά και τις αντιδράσεις της Τοπικής κοινωνίας.

ixthyokalliergies_apr2012b

ixthyokalliergies_apr2012a

Παρόμοια άρθρα

Back to top button