Γρ. Σταμούλης προς Γ. Πλακιωτάκη: « Από πού προήλθαν τα σκουπίδια στις ακτές και πώς θα καθαριστούν οι παραλίες και η θάλασσα;»

Ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, αιτείται από τον Υπουργό Ναυτιλίας άμεση παρέμβαση, για τον καθαρισμό της θάλασσας και των παραλιών από τη ρύπανση, σύμφωνα με δελτίο τύπου από τον Δήμο Μεγαρέων. Αναλυτικά:

Παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες στις παραλίες του Δήμου Μεγαρέων μεγάλη ρύπανση από πλαστικά και άλλα σκουπίδια.

Ο κ. Σταμούλης με την ευαισθησία, που τον διακρίνει στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος έστειλε ΕΠΕΙΓΟΝ έγγραφο (Αριθμ.Πρωτ: 418/25.6.2021) στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το οποίο κοινοποίησε στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, στο Λιμεναρχείο του Πειραιά και στο Λιμεναρχείο Ελευσίνας με το οποίο αιτείται την άμεση παρέμβαση έτσι ώστε να ερευνηθεί από πού προέρχονται αυτά τα σκουπίδια και με ποια διαδικασία θα γίνει πλήρης αποκατάσταση τόσο στις θαλάσσιες περιοχές του Δήμου μας από την συγκεκριμένη ρύπανση όσο και στις παραλίες.
Στο ως άνω έγγραφο ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ, σας γνωρίζουμε ότι τις τελευταίες ημέρες στις παραλίες του Δήμου μας και ιδιαίτερα σε αυτές των Μεγάρων και της Κινέτας παρατηρούνται πολλά σκουπίδια να επιπλέουν στη θάλασσα και φαίνονται ότι έρχονται από μακριά και στη συνέχεια να ξεβράζονται στην παραλία, δημιουργώντας σοβαρό οικολογικό πρόβλημα.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για την προέλευση αυτών των σκουπιδιών, καθώς και για την διαδικασία καθαρισμού της θάλασσας και των παραλιών.
Με την βεβαιότητα, ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button