Γρ. Σταμούλης: «Ο δήμος θα διεκδικήσει δικαστικώς από την ΕΥΔΑΠ ό,τι δικαιούται»

«Η ταλαιπωρία των πολιτών από το πρόβλημα υδροδότησης με τις λάσπες ήταν μεγάλη»

Δελτίο τύπου από το γραφείο επικοινωνίας του δήμου Μεγαρέων αναφέρεται στο θέμα που προέκυψε στις 26/02 στο δίκτυο ύδρευσης του δήμου. Αναλυτικά:

Ανησυχία προκλήθηκε στους κατοίκους των Μεγάρων το περασμένο διήμερο (Παρασκευή και Σάββατο 26 και 27 Φεβρουαρίου) εξαιτίας του ότι στις βρύσες των καταναλωτών έτρεχε νερό θολό και λάσπες λόγω βλάβης στον κεντρικό αγωγό της ΕΥΔΑΠ.

Το βράδυ της Παρασκευής ενημερώθηκε ο δήμος κι αμέσως προέβη σε ενημέρωση των καταναλωτών με κατεπείγον δελτίο τύπου, που γνωστοποιήθηκε σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ και στο διαδίκτυο.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Χωρίς καμία προειδοποίηση, αιφνιδιαστικά κι αδικαιολόγητα η ΕΥΔΑΠ προξένησε μεγάλη ανησυχία στους πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι έτρεχε νερό στις βρύσες τους με λάσπες από το απόγευμα της Παρασκευής 26 Φεβρουαρίου και το Σαββατοκύριακο, που ακολούθησε με δικαιολογία την αποκατάσταση βλάβης στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό υδρεύσεως των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.

Η όλη ταλαιπωρία των συμπολιτών οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στην ΕΥΔΑΠ, που αφ’ ενός όφειλε να ενημερώσει και να προειδοποιήσει τουλάχιστον το Δήμο και αφ’ ετέρου να αποκαταστήσει τη βλάβη χωρίς καμία καθυστέρηση με τέτοιο τρόπο, που να μην επιτρέπει την είσοδο λασπόνερων στο δίκτυο.
Ο δήμος επιφυλάσσεται να κινηθεί δικαστικά και να διεκδικήσει νομίμως σχετική αποζημίωση, από την ΕΥΔΑΠ, για το δυσάρεστο αυτό γεγονός, που δημιούργησε δικαιολογημένη ανησυχία αλλά και σοβαρότατο πρόβλημα υδροδότησης στους συμπολίτες».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button