Γρ. Σταμούλης: «Εισαγωγή καθ’ υπέρβαση ζητάει για τους μαθητές Ν. Περάμου»

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, συνηγορεί στο αίτημα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του ΓΕΛ Νέας Περάμου και ζητά από την Υπουργό Παιδείας, την «εισαγωγή καθ’ υπέρβαση» στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, των μαθητών και μαθητριών της Νέας Περάμου, στις Πανελλαδικές του 2020.

Διαβάστε το δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων:

O Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του ΓΕΛ Νέας Περάμου, με τρισέλιδο κατατοπιστικό υπόμνημα, προς την Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων από τις 3 Μαρτίου, έχει ζητήσει όπως η κ. Κεραμέως προβεί στην έκδοση σχετικής απόφασης, που θα καθορίσει το ποσοστό καθ’ υπέρβαση εισακτέων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση στις προσεχείς Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020, των μαθητών και μαθητριών και μονίμων κατοίκων της περιοχής της Νέας Περάμου του Δήμου Μεγαρέων και το δικαίωμα μεταγραφής τους σε Τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ ομοίως καθ’ υπέρβαση του εκάστοτε προβλεπομένου αριθμού μετεγγραφομένων (εντασσομένων και των αποφοίτων του έτους 2019).

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης υποστηρίζει το αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Νέας Περάμου, συνηγορεί ανεπιφύλακτα και ζήτησε με σχετικό έγγραφο (Αριθμ. Πρωτ: 7383/14.5.2020) προς την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως όπως αποφασίσει θετικά.

Στο έγγραφο αυτό ο κ. Σταμούλης αναφέρει:
«Σας αποστέλλουμε συνημμένα επιστολή – αίτηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Νέας Περάμου Αττικής, στο αίτημα του οποίου συνηγορούμε και παρακαλούμε, όπως στο πλαίσιο της ισονομίας και ισοπολιτείας, στην όποια απόφαση λάβετε για τους μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων της Μάνδρας Αττικής, να συμπεριληφθούν και οι μαθητές και μαθήτριες της Νέας Περάμου, δεδομένου ότι οι φυσικές καταστροφές, που προξενήθηκαν στη Νέα Πέραμο από την καταστροφική πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου 2017 ήταν περίπου ίσης έντασης και έκτασης με αυτές της Μάνδρας.
Με την βεβαιότητα, ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο δίκαιο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button