Γρ. Σταμούλης: Απομάκρυνση αμιάντου από την Κινέτα ζητάει από το Υπ. Υποδομών

Δελτίο τύπου Δήμου Μεγαρέων:

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, πιέζει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για να ολοκληρωθούν οι εργασίες απομάκρυνσης του αμιάντου από την Κινέτα.

Η καταστροφική φωτιά στην Κινέτα στις 23 Ιουλίου 2018, πέραν του γεγονότος ότι κατέκαυσε 60.000 στρέμματα δάσους, προξένησε μεγάλες ζημίες σε κατοικίες κι εξοχικά.

Ένα από τα σοβαρά ζητήματα, που προέκυψαν από την μεγάλη αυτή πυρκαγιά ήταν και το πρόβλημα της απομάκρυνσης του αμιάντου.

Με φροντίδες του Υπουργείου Υποδομών είχε ανατεθεί σε εργολάβο να κάνει αυτή τη δουλειά που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν ολοκληρώθηκε και για αυτό τον λόγο ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης πιέζει το Υπουργείο να κάνει ότι πρέπει προκειμένου να απομακρυνθεί ο αμίαντος από την Κινέτα.

Με έγγραφό του λοιπόν ο κ. Σταμούλης (Αριθμ.Πρωτ: 12639/29.7.2020) απευθυνόμενος στον αρμόδιο Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή,με κοινοποίηση στην Περιφέρεια Αττικής και στους Βουλευτές της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής, επισημαίνει την ανάγκη για την άμεση απομάκρυνση του αμιάντου, που έχει απομείνει κι απειλεί την δημόσια υγεία των κατοίκων της Κινέτας αναφέρει τα εξής:

«Σας γνωρίζουμε, ότι μετά την τεράστια πυρκαγιά που κατέκαψε 60.000 στρέμματα δάσους στην περιοχή της Κινέττας του Δήμου Μεγαρέων, στις 23 Ιουλίου 2018, το Υπουργείο Υποδομών ανέθεσε σε εργολάβο την απομάκρυνση του αμιάντου από τα σπίτια και γενικώς από την περιοχή της Κινέτας.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα η απομάκρυνση του αμιάντου δεν έχει ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα, να υπάρχει διάσπαρτος σε πολλές περιοχές της Κινέττας γεγονός, που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των πολιτών και βεβαίως εγείρει και μεγάλες ανησυχίες στους κατοίκους.
Ενδεικτικά αναφέρουμε περιοχές, στις οποίες υπάρχουν ποσότητες αμιάντου.
Α. Περιοχή ΠΑΝΟΡΑΜΑ 1, στις οδούς Αφροδίτης, Οδυσσέως, Οδυσσέως και Ήρας, Αγίας Σοφίας, Αθήνας, Ιερού Λόχου, Αχιλλέως.
Β. Περιοχή ΜΑΡΟΥΓΚΑ, οδός Ανθέων.
Γ. Περιοχή ΠΑΝΟΡΑΜΑ 3, οδός Μεσσηνίας.
Δ. Περιοχή ΓΑΛΗΝΗ στις οδούς Αγίου Γεωργίου και Σκοπέλου, Γερανείων και Ρόδου.
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας, προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή της Κινέτας και οι εναπομείνασες ποσότητες αμιάντου για την διασφάλιση της υγείας των κατοίκων.
Με την βεβαιότητα, ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο δίκαιο αίτημα μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button