ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δ. Αττικής: Γιατί οι ψηφοφόροι πρέπει να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αττικής ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ αναφέρει:
Οι εκλογές της Κυριακής 9ης Ιουνίου για το Ευρωκοινοβούλιο, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Γι’ αυτό δεν πρέπει να αφήσουμε να τις κρίνουν με την ψήφο τους «οι άλλοι», είτε απέχοντας, είτε ψηφίζοντας «χαλαρά», χωρίς συναίσθηση των συνεπειών της ψήφου μας.

Σε μια περίοδο όπου πανευρωπαϊκά η ακροδεξιά σηκώνει κεφάλι, δεν πρέπει να πάρουμε αψήφιστα το γεγονός, διότι ίσως σε λίγα χρόνια «φαντάσματα απ’ το παρελθόν» να πλανώνται πάνω από την Ευρώπη!

Στις ευρωεκλογές της Κυριακής μπορεί να μην εκλέγουμε κυβέρνηση και Πρωθυπουργό, αλλά αποφασίζουμε ποιες πολιτικές δυνάμεις θα έχουν αύριο «το πάνω χέρι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο και για τις δικές μας ζωές.

Η ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, στην οποία ανήκει το ΠΑ.ΣΟ.Κ, αποτελεί διαχρονικά την εγγύηση ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν ευρωπαϊκές κοινωνικές πολιτικές υπέρ των πολλών και δεν θα υπαγορεύονται όλα από τα συμφέροντα της αγοράς και των λίγων – ισχυρών που κατά κύριο λόγο υπηρετούν τα δεξιά – συντηρητικά κόμματα.

Για όσους δεν γνωρίζουν τόσο τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα όσο και τα πακέτα Ντελόρ, αλλά και μέχρι πρόσφατα το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, υλοποιήθηκαν με πρωτοβουλίες και πιέσεις των Σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ανέκαθεν, από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου, μέχρι και πρόσφατα με τους ευρωβουλευτές του, προτείνει και στηρίζει, κάθε ευρωπαϊκή πολιτική πρωτοβουλία που έχει στόχο είτε την προώθηση της συνοχής-σύγκλισης των πλούσιων κρατών του Βορρά με τις φτωχότερες χώρες του Νότου, είτε την στήριξη των πλέον ευάλωτων εργαζομένων – αγροτών μέσω των Ευρωπαϊκών Ταμείων.

Το Κράτος Δικαίου που δέχεται ισχυρά πλήγματα στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια (υποκλοπές, συγκάλυψη κυβερνητικών ευθυνών για εγκλήματα όπως αυτό των Τεμπών, προσπάθεια κομματικού ελέγχου Ανεξάρτητων Αρχών), μπορεί να προστατευτεί και να ενισχυθεί αποφασιστικά με την ενδυνάμωση της φωνής της ΠΑ.ΣΟ.Κ. όχι μόνο εντός της χώρας, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την εκλογή περισσοτέρων Ευρωβουλευτών.

Στις Ευρωεκλογές της Κυριακής 9ης Ιουνίου λέμε ΟΧΙ στην ΑΠΟΧΗ!

Με την ψήφο μας δίνουμε δύναμη στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., αφού ισχυρό ΠΑ.ΣΟ.Κ. σημαίνει μήνυμα απέναντι στην ασυδοσία του κ. Μητσοτάκη, ελπίδα και προοπτική για όλες τις γενιές της πατρίδας μας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αττικής ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button