Γιώργος Μπερδελής: «Τελικά ποιος δουλεύει ποιον;»

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει μάρτυρες ενός θεάτρου του παραλόγου, όπου ο δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης και η μείζονα αντιπολίτευση, προσπαθούν να επιρρίψουν ευθύνες ο ένας τον άλλον για την τυχόν μελλοντική δημιουργία εμπορικού λιμανιού (ως πρόταση του ΣΕΒ), στην Βαρέα.

 

Τελικά δεν γνωρίζω και δεν είμαι βέβαιος αν κάτι τέτοιο πραγματοποιηθεί.

 

Όμως ο πρώην δήμαρχος κ. Ι. Μαρινάκης είχε δηλώσει σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (και ο αντιδήμαρχος του κ. Κλ. Βαρελάς που έφερε πρόσφατα το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο τότε …σιωπούσε), ότι είναι σε επαφή με την COSCO για την δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στην περιοχή μας!

 

Επένδυση που φυσικά θα είχε ως συνέπεια και την κατασκευή μεγάλου εμπορικού λιμανιού!

 

Ο κ. Σταμούλης πάλι, όταν επέστρεψε από το ταξίδι του στην Κίνα με τους άλλους δημάρχους παράκτιων δήμων (τυχαίο;) της Δυτικής Αττικής με δελτίο Τύπου του γραφείου του στις 25/11/15 μας λέει:

 

«… Βασικοί προορισμοί της Ελληνικής αποστολής ήταν το Πεκίνο, πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και το στρατηγικής σημασίας λιμάνι Qingdao και ο σκοπός η προσέλευση επενδύσεων, οι οποίες θα προσδώσουν μεγάλη αξία στην περιοχή μας και θα δημιουργήσουν πολλές θέσεις εργασίες, προς όφελος των κατοίκων του δήμου και πάντοτε με σεβασμό προς το περιβάλλον…»

Και παρακάτω αναφέρει: «…ο δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης από κοινού με τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής πραγματοποίησε σειρά επαφών με τους παρακάτω σημαντικούς κρατικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες κατά την διάρκεια των οποίων παρουσίασε την στρατηγικής σημασίας θέση και πολλά πλεονεκτήματα που διαθέτει η περιοχή μας!»

 

Ο κ. Σταμούλης όμως σε συνέντευξη του που δημοσιεύτηκε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. στις 10/2/2017 και μετά το σάλος των αποκαλύψεων με αφορμή την πρόταση του Σ.Ε.Β., προσπαθεί να διαψεύσει τον εαυτό του!

 

Αναφέρει για το ταξίδι στην Κίνα, «… ήταν ένα ταξίδι γνωριμίας, επαφών, δημιουργίας σχέσεων και δεν είχε κανένα από το αποτέλεσμα, αφού δεν συζητήσαμε για κάτι συγκεκριμένο και για καμία επιχείρηση. Απλά πήγαμε κυρίως να γνωρίσομε τις δυνατότητες της Κίνας!»

 

Θεωρώ πως λίγη σοβαρότητα από ανθρώπους που διοικούν τον Δήμο μας δεν βλάπτει.

 

Γιατί κύριοι, η ανάπτυξη δεν έρχεται με επικοινωνιακά τεχνάσματα που πολλές φορές κάνουν το μαύρο άσπρο.

 

Η ανάπτυξη έρχεται με σχέδιο και συγκεκριμένα βήματα, ιδιαίτερα όταν δεν γνωρίζεις τι θέλεις δεν ξέρεις και που πας!

 

«… ένας τόπος που δεν ξέρει ούτε ο ίδιος που θέλει να πάει και αν έχει τις δυνάμεις να φτάσει εκεί που ονειρεύεται είναι καταδικασμένος να τον σέρνουν άλλοι ώστε να εξυπηρετήσει τα χειρότερα των αναγκών τους…» Δωρόθεος Παπαβασίλης

 

Καλό θα ήταν όλοι οι εμπλεκόμενοι με τα δημοτικά δρώμενα να διαβάσουν το άρθρο – παρέμβαση του νεαρού συμπολίτη μας κ. Δωρόθεου Παπαβασίλη για να καταλάβουν ότι χωρίς σχέδιο δεν πας πουθενά!

 

Για να έχουν πλήρη γνώση οι συμπολίτες μου για όσα αναφέρω, παραθέτω πρωτοσέλιδο της τοπικής εφημερίδας «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» με δηλώσεις του κ. Μαρινάκη τον Ιανουάριο του 2013, αλλά και το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η διοίκηση Σταμούλη με αφορμή το ταξίδι στην Κίνα το Νοέμβριο του 2015.

enimerosi-cosco

kina_arxeio

 

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

 

Γιώργος Μπερδελής

 

Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής συνδυασμού «ΤΩΡΑ»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button