Τώρα: Δήμαρχος… παράδειγμα προς αποφυγή ο κ. Σταμούλης

Όπως είναι γνωστό, η 5 η Ιουνίου έχει ανακηρυχθεί ως η «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος». Με αφορμή τον εορτασμό της, διαβάσαμε στα τοπικά ΜΜΕ, μήνυμα του δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη.
Ο κ. Σταμούλης στο μήνυμα του μεταξύ άλλων ανέφερε τα παρακάτω:
«Ας κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο – αγαπάμε το περιβάλλον – φροντίζουμε για το δήμο μας. Οφείλουμε να νοιαστούμε περισσότερο και όλοι μαζί δήμος, σχολεία, πολίτες, φορείς, εθελοντικές ομάδες, οικογένειες, να φροντίζουμε να διατηρούμε καθαρές τις πόλεις μας, τις πλατείες, τους δρόμους, τις γειτονιές, να φροντίζουμε το πράσινο και να διατηρούμε την καθαριότητα στις παραλίες μας και τις θάλασσές μας ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι».

Ευχολόγια… κούφια λόγια!

Πρόκειται για ευχολόγια που αν δεν γίνουν αποτελεσματικές πολιτικές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, της προστασίας του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, παραμένουν «κούφια λόγια» χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα.
Η διοίκηση του δήμου θα έπρεπε να ήταν στην πρώτη γραμμή μέσα από στοχευμένες δράσεις και εμπροσθοβαρείς πολιτικές στην περιβαλλοντική προστασία του τόπου μας.
Θα έπρεπε να στρέψει την προσπάθεια της στο να ενθαρρύνει, ενδυναμώσει και συντονίσει άτομα ή ομάδες πληθυσμού να ενεργοποιηθούν και να δραστηριοποιηθούν για την προστασία του περιβάλλοντος προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας.
Να καταβάλλει κάθε προσπάθεια μέσα από την αναζήτηση του καινούριου, της καινοτομίας, της νέας πολιτικής, της τεχνολογίας στην βάση ενός κριτικού και δημιουργικού στόχου που να ενσωματώνει το περιβάλλον ως αναπόσπαστο στοιχείο της αναπτυξιακής δράσης σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του στον οικονομικό, κοινωνικό, πολιτισμικό, μορφωτικό και περιβαλλοντικό τομέα.
Ο δήμαρχος θα πρέπει να γίνει μπροστάρης και παράδειγμα προς μίμηση για τους πολίτες του δήμου μας, με δράσεις και καινοτόμες ιδέες χωρίς να υπολογίζει (όταν πρέπει) το «πολιτικό κόστος».
Αντί λοιπόν ο δήμαρχος κ. Σταμούλης να γίνεται παράδειγμα προς μίμηση με την πολιτική του και την τακτική του γίνεται παράδειγμα προς αποφυγή, όπως φαίνεται
από τις φωτογραφίες που παραθέτουμε.

Μηνύματα λοιπόν όπως αυτό του κ. Σταμούλη για την προστασία του περιβάλλοντος όταν δεν συνδυάζεται και από ανάλογη ορθολογική διαχείριση είναι λόγια «άνευ σημασίας».

Σημείωση: Για να έχουν πλήρη εικόνα οι συμπολίτες μας από την τραγική κατάσταση που επικρατεί σε αρκετά σημεία των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, παραθέτουμε τις σχετικές φωτογραφίες.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button