Συνάντηση του προέδρου της Ομοσπονδίας Σ. Κινέττας με τον Αντιπεριφερειάρχη

Σε ιδιαίτερα θερμό και φιλικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του προέδρου της Ομοσπονδίας Σ. Κινέττας κ. Δαλάκα με τον Αντιπεριφερειάρχη περιφερειακής ενότητας  Δυτ. Αττικής κ. Ι. Βασιλείου στο γραφείο του στην Αντιπεριφέρεια την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου.

 

Ο κ. Δαλάκας επισκέφθηκε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για να του  εκθέσει τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την Κινέττα, αρχής γενομένης με το φλέγον ζήτημα που αφορά το χρονοδιάγραμμα για την χρηματοδότηση και δημοπράτηση της κατασκευής του αγωγού και των δεξαμενών ύδρευσης για την υδροδότηση με πόσιμο νερό από την Ε.Υ.Δ.Α.Π.  της περιοχής της Κινέττας. Ο κ. Βασιλείου δεσμεύθηκε ότι στις  2-1-2017 θα κατατεθεί ο πλήρης φάκελος για την  χρηματοδότηση του έργου. Επόμενο αίτημα ήταν η διάνοιξη γεωτρήσεων στην Κινέττα έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα που προκύπτει κατά τους θερινούς κυρίως μήνες, όταν οι περιοχές υδροδοτούνται από την Δ.Ε.Υ.Α.Μ.  εκ περιτροπής σε πολύ αραιά διαστήματα.

 

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης  για την επεξεργασία του θέματος παρέπεμψε τον πρόεδρο στο αρμόδιο γραφείο της Αντιπεριφέρειας για να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες έτσι ώστε να λυθεί το ζήτημα. Ο κ. Δαλάκας ζήτησε  τα τελευταία αποτελέσματα του έτους 2016 από τον έλεγχο που πραγματοποίησε η υγειονομική υπηρεσία της περιφέρειας για το νερό  που διαχειρίζεται η ΔΕΥΑΜ και τροφοδοτεί τις κατοικίες της περιοχής της Κινέττας και ο κ. Βασιλείου έδωσε εντολή στην υγειονομική υπηρεσία να ενημερώσει εγγράφως τον πρόεδρο για τα αποτελέσματα.

 

Στη συνέχεια  κ. Δαλάκας  τον ενημέρωσε για τις διεκδικήσεις τις Κινέττας και τις ενέργειες της Ομοσπονδίας όσον αφορά  την  εξομοίωση  του εισιτηρίου του προαστιακού του  σταθμού της Κινέττας με αυτού του σταθμού των Μεγάρων λόγω του ότι η Κινέττα είναι στα όρια και ανήκει στο Δήμο Μεγάρων, καθώς και για την έκδοση κάρτας εντοπιότητας που θα επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση από τα πλευρικά διόδια εντός των ορίων του Δήμου μας. Επαναδιατύπωσε τα αιτήματα για ενεργοποίηση της μελέτης οδοποιίας που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία και έχει προωθήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μεγάρων για την περιοχή της Κινέττας, καθώς και για τη νομιμοποίηση των ήδη διαμορφωμένων αυθαίρετων οικισμών που πρέπει  να αποχαρακτηριστούν από δασικές εκτάσεις.

 

Βεβαίως συζητήθηκε και το μείζον θέμα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αυτό της ίδρυσης δημοτικού σχολείου στην Κινέττα όπου ο κ. Δαλάκας ενημέρωσε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για τις ενέργειες του δήμου. Τελειώνοντας τον ευχαρίστησε για την επαναφορά του σχολικού δρομολογίου Κινέττα-Μέγαρα για τους μαθητές του δημοτικού και του γυμνασίου.

 

Ο κ. Βασιλείου άκουσε με προσοχή τα αιτήματα αυτά και δεσμεύθηκε να είναι αρωγός στις προσπάθειες της Ομοσπονδίας και να κάνει ότι περνά από το χέρι του ώστε να λυθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα προβλήματα της περιοχής.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button