Γ.Σταμούλης: Τιμή και δόξα στους αγωνιστές της λαϊκής εξέγερσης

Στις 17 Νοέμβρη 2015, τιμούμε και  γιορτάζουμε το πιο πρόσφατο γεγονός της νεώτερης ιστορίας της Ελλάδος. Την επέτειο του Πολυτεχνείου, το λαϊκό ξεσηκωμό της 17ης Νοεμβρίου 1973.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:

«Τιμούμε  την επέτειο του ξεσηκωμού του  Πολυτεχνείου. Η  17η του Νοέμβρη  1973, είναι η μέρα  που θυμίζει σε όλους μας,  ότι για τη λευτεριά και τη Δημοκρατία χρειάζονται αγώνες.

 

Στον αγώνα αυτό τα νιάτα της πατρίδας μας  έδωσαν βροντερό παρόν με επικεφαλής τους φοιτητές του Πολυτεχνείου και δίπλα τους όλος ο Ελληνικός λαός.

 

Παράλληλα θυμόμαστε και ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε,  τον λαϊκό ξεσηκωμό και τον αγώνα των Μεγαριτών,  που αντιστάθηκαν στα σχέδια της Χούντας και του Ανδρεάδη,  οι οποίοι μπήκαν κι αυτοί τότε μέσα στο Πολυτεχνείο και συμπαραστάθηκαν στους Ελληνες φοιτητές.

 

Λέγεται ότι,  «λαός που ξεχνάει την ιστορία του δεν έχει μέλλον».

 

Εμείς θυμόμαστε καλά και δεν ξεχνάμε και αγωνιζόμαστε ενάντια στη σκληρή σημερινή πραγματικότητα για να υπάρξει ένα καλύτερο μέλλον στην πατρίδα μας, στην τοπική αυτοδιοίκηση  και στους πολίτες του Δήμου Μεγαρέων.

 

Από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου την 17η Νοέμβρη του 1973 άρχισε η πτώση της δικτατορίας και η επαναφορά του Δημοκρατικού πολιτεύματος στην πατρίδα μας και δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία.

 

Τα γεγονότα αυτά διδάσκουν πως,   όταν ο λαός είναι ενωμένος, ποτέ δεν είναι νικημένος.

 

Από τότε και μέχρι σήμερα αντηχεί στ’ αυτιά και δονεί τις καρδιές μας η κραυγή:

Εδώ Πολυτεχνείο!

Εδώ Πολυτεχνείο!

 

Κραυγή που έγινε το σύμβολο του αγώνα κατά της δικτατορίας.

 

Τιμή και δόξα σε όλους  τους αγωνιστές της λαϊκής εξέγερσης της 17ης του Νοέμβρη  1973.»  

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button