Απάντηση του Δήμου Μεγαρέων στην εφημερίδα «Αιχμή» για την ονομασία του Δήμου

Η εφημερίδα «Αιχμή» που κυκλοφόρησε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, τόσο στην πρώτη σελίδα με πηχυαίο τίτλο, όσο και στην τρίτη σελίδα, διερωτάται αν άλλαξε ονομασία ο Δήμος Μεγαρέων, επειδή στο κείμενο ενός Δελτίου Τύπου αναφέρθηκε ο κ. Γρηγόρης Σταμούλης ως «Δήμαρχος Μεγάρων – Νέας Περάμου».

 

Ειλικρινά απορούμε που ο συντάκτης της εφημερίδας προσπαθεί να δημιουργήσει πολιτικό θέμα, για τον απολύτως φυσιολογικό και νόμιμο επικοινωνιακό προσδιορισμό, που χρησιμοποιήσαμε στο Δελτίο Τύπου.

 

Πάντως, αφού ο ίδιος αδυνατεί να καταλάβει το απολύτως αυτονόητο, του απαντούμε ότι, φυσικά δεν έχει αλλάξει η ονομασία του Δήμου. Άλλωστε αν είχε συμβεί οτιδήποτε σχετικό, θα είχαν ήδη ενημερωθεί οι πάντες, διότι η σημερινή Δημοτική Αρχή λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια.

 

Επίσης τον ενημερώνουμε ότι, σε όλα τα επίσημα έγγραφα ο Δήμος αναφέρεται ως "Δήμος Μεγαρέων" και ο Δήμαρχος υπογράφει ως "Δήμαρχος Μεγαρέων".

 

Τον παρακαλούμε δε να ξαναδιαβάσει προσεκτικότερα το Δελτίο Τύπου, ώστε να διαπιστώσει ότι:

  • Η σφραγίδα πάνω αριστερά αναφέρει "Δήμος Μεγαρέων".
  • Στο ίδιο το κείμενο, ο Δήμος αναφέρεται ως "Δήμος Μεγαρέων".

 

Αυτά δεν είναι αρκετά για να καταδείξουν ποία είναι η ονομασία του Δήμου; Και πραγματικά δεν τα είδε ή τον έχει “τυφλώσει” τόσο πολύ το μίσος του κατά της δημοτικής αρχής, ώστε να βλέπει μόνο όσα φαντάζεται;

 

Ο εκ μέρους μας επικοινωνιακός προσδιορισμός του κ. Σταμούλη ως «Δημάρχου Μεγάρων – Νέας Περάμου» – στο κείμενο πάντα του Δελτίου Τύπου – είναι απολύτως σωστός και νόμιμος, διότι ο Δήμος Μεγαρέων αποτελείται από τις Δημοτικές Κοινότητες Μεγάρων και Νέας Περάμου. Ο κ. Σταμούλης είναι Δήμαρχος των δύο αυτών Δημοτικών Κοινοτήτων είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι. Και οποιοσδήποτε το αμφισβητεί αυτό προκειμένου να εξυπηρετήσει τα μικροπολιτικά του συμφέροντα, προκαλεί τεράστιο κακό στον τόπο.

 

Όσον αφορά στον χαρακτηρισμό της εφημερίδας ότι η φράση «Δήμαρχος Μεγάρων – Νέας Περάμου» αποτελεί «έκνομη ενέργεια», απαντούμε ότι έκνομη ενέργεια είναι η στρέβλωση της αλήθειας, η παραπληροφόρηση και η εσκεμμένη παρουσίαση της μισής αλήθειας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button