Γ. Σακελλαρίου: «Θλίβομαι από την αναφορά της κας Ρήγα για το Δημοτικό Στάδιο»

Παρακολουθώντας την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 3 Ιουνίου, στο πρώτο θέμα που αφορούσε την έγκριση κανονισμού λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου Μεγαρέων, άκουσα την πρόεδρο του «Ηρόδωρου» κ. Ιωάννα Ρήγα, να μιλά για τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου Μεγάρων.

 

Συγκεκριμένα η κα Ρήγα ανέφερε σχετικά: «Από την 1η Σεπτεμβρίου δίνουμε μάχη για να συντηρήσουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις που δεν ήταν σε καλή κατάσταση».

 

Το παράπονό μου – ακούγοντας όλα αυτά – με οδήγησε στην παρέμβαση μέσω του τοπικού Τύπου, σκοπεύοντας μ’ αυτή να δώσω κάποιες διευκρινήσεις, έχοντας επί 2 χρόνια την ευθύνη για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου Μεγαρέων και ειδικότερα του Δημοτικού Χώρου Άθλησης.

 

Όταν με τον δήμαρχο Ι. Μαρινάκη αναλάβαμε την διοίκηση του δήμου, παραλάβαμε ένα στάδιο, σε κατάσταση επιεικώς τραγική.

 

Όλοι θυμούνται, πως οι εγκαταστάσεις ήταν διαλυμένες και με πολλές ελλείψεις, ενώ ο χλοοτάπητας του γηπέδου ποδοσφαίρου ήταν εντελώς κατεστραμμένος.  

 

Μέσα σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες, (και με την συμπαράσταση του δημάρχου), ως υπεύθυνος των αθλητικών χώρων, κατάφερα μέσα σε 2 χρόνια να αναμορφώσω πλήρως την εικόνα του δημοτικού σταδίου.

 

Εξασφαλίζοντας την απαραίτητη άδεια από την Γ.Γ.Α. πετύχαμε  δήμος στο Δημοτικό Στάδιο να φιλοξενούνται αγώνες ομάδων επαγγελματικών κατηγοριών, (επίσημοι και φιλικοί), αγώνες FIFA (Εθνικών ομάδων), αλλά και τελικοί αγώνες ποδοσφαίρου, όπως ο τελικός της ΕΠΣΔΑ.

 

Από τα αποτελέσματα λοιπόν, φαίνεται καθαρά, πως επί δικής μου θητείας οι εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου Μεγάρων, δεν ήταν διαλυμένες.

 

Οπότε και με βάση τα παραπάνω, δυστυχώς θλίβομαι από την αναφορά της κας Ρήγα.

 

Όσον αφορά τον χλοοτάπητα, θέλω να διευκρινίσω, πως από την μεριά της διοίκησης μας, γίνονταν μεγάλη προσπάθεια για να συντηρηθεί ο νέος χλοοτάπητας – αφού είχαμε αντικαταστήσει τον κατεστραμμένο που παραλάβαμε από την διοίκηση Στρατιώτη – αλλά και να μην υπάρχουν προβλήματα γενικής φύσεως στους χώρους του σταδίου.

 

Πρέπει επίσης να διευκρινίσω, πως η βλάβη που παρουσιάστηκε μια εβδομάδα πριν παραδώσω το Δημοτικό Στάδιο στη νέα διοίκηση, ήταν αδύνατο να επισκευαστεί την συγκεκριμένη στιγμή λόγω του μεγάλου οικονομικού κόστους.

 

Επειδή λοιπόν έρχονταν η στιγμή της παράδοσης, και εξαιτίας του υψηλού κόστους αποκατάστασης της βλάβης, θεώρησα σωστό να μην κάνω κάποια οικονομική συμφωνία με τεχνικό ώστε η βλάβη να αποκατασταθεί, αφήνοντας να λύσει το πρόβλημα που προέκυψε, η νέα διοίκηση, έχοντας όμως πρώτα ενημερώσει για όλα αυτά την διοίκηση του κ. Σταμούλη.

 

Όσο για τον χλοοτάπητα τον παρέδωσα σε πολύ καλή κατάσταση – καταπράσινο – σε αντίθεση με  την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα.

 

Ας μου επιτραπεί όμως να αναφέρω, πως η δικαιολογία της κας Ρήγα – που είπε ότι «για την όλη κατάσταση του χλοοτάπητα σήμερα φταίει η βλάβη στην βάνα», – δεν ευσταθεί.

 

Το αναφέρω αυτό γιατί παρακολουθώντας το πότισμα, είχα διαπιστώσει πως αυτό γίνονταν κανονικά ακόμη και με μία αντλία όταν υπήρχε βλάβη.

 

Μάλιστα γι’ αυτό μπορώ να επικαλεστώ και την μαρτυρία υπαλλήλων.

 

Κλείνοντας θέλω να δηλώσω πως έχοντας επί 2 χρόνια την ευθύνη του Δημοτικού Σταδίου αισθάνομαι δικαιωμένος και έχω ήσυχη την συνείδησή μου γιατί πρόσφερα πολλά, παραδίδοντας ένα στάδιο πραγματικό στολίδι Μέγαρα τη Νέα Πέραμο και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής.

 

Έναν Δημοτικό Χώρο Άθλησης στα Μέγαρα, που για πρώτη φορά στην ιστορία του φιλοξένησε αγώνες Εθνικών ομάδων, μεγάλες και ιστορικές ποδοσφαιρικές ομάδες, αλλά και άλλες πολλές μικρές ή μεγάλες διοργανώσεις αγώνων στίβου.

Γιώργος Σακελαρίου

τ.  πρόεδρος «Ηρόδωρου» και υπεύθυνος Δημ. Σταδίου

 

Υ.Γ.  Αναρωτιέμαι, που είναι σήμερα όλοι αυτοί που πριν 9 μήνες «καίγονταν» για το στάδιο, γράφοντας στο διαδίκτυο τα χίλια μύρια για τον χλοοτάπητα και σήμερα που κινδυνεύει να ξεραθεί δεν διαμαρτύρονται;

 

Γιατί τόση μουγγαμάρα αφού ακόμη και σήμερα «παράπονα» υπάρχουν!

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button