Επίσκεψη Γ. Πατούλη – Ελ. Κοσμόπουλου στο Βουρκάρι Μεγάρων

Τον υγροβιότοπο Βουρκάρι Αγίας Τριάδας Μεγάρων επισκέφτηκε σήμερα Δευτέρα 6 Ιουλίου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Ελευθέριου Κοσμόπουλου, όπου ανακοίνωσαν έργα, προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ, για την ανάδειξη και την προστασία του πιο σημαντικού υγροτόπου της Αττικής, τα οποία εντάσσονται στο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Για την επίσκεψη ο κ. Κοσμόπουλος ανακοίνωσε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Επιλέξαμε σήμερα να επισκεφθούμε έναν από τους πιο σημαντικούς υγροβιότοπους της Αττικής σε μία ιστορική περιοχή και να ανακοινώσουμε την πρόθεση μας να δρομολογήσουμε συγκεκριμένα έργα για την προστασία και την ανάδειξη του, παράλληλα με παρεμβάσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Είμαστε στην φάση ολοκλήρωσης των μελετών για τα έργα ύψους 1.3 εκ. ευρώ, τα οποία εντάσσονται στο ΕΣΠΑ 2021-2027. Πρόθεση μας είναι και με άλλες ήπιες υποδομές να συμβάλλουμε στην προστασία και ανάπλαση της περιοχής».

Δελτίο τύπου Δήμου Μεγαρέων:

Έργα προϋπολογισμού 1.300.000 Ευρώ ανακοινώθηκαν εχθές από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη για το «Βουρκάρι».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Δήμο Μεγαρέων εχθές Δευτέρα 6 Ιουλίου, μετέβη μαζί με το Δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, στον υδροβιότοπο, στην περιοχή Βουρκάρι Αγίας Τριάδας Μεγάρων, που είναι από τους σημαντικότερους στην Αττική, με μεγάλη περιβαλλοντική αξία.

Κατά την επίσκεψή του, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Λευτέρη Κοσμόπουλου, υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας και εκπροσώπων τοπικών φορέων, Αντιδημάρχων του Δήμου Μεγαρέων, των επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Γιώργου Κουμπέτσου, Γιώργου Μπερδελή, Κλεάνθη Βαρελά, Άγγελου Μακρυγιάννη, άλλων Δημοτικών Συμβούλων και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Νέας Περάμου Γιάννη Σεβαστή, ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε την απόφαση της Περιφέρειας να προχωρήσει σε έργα, προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ, για την ανάδειξη και την προστασία του πιο σημαντικού υδροβιότοπου της Αττικής, τα οποία εντάσσονται στο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Επιπρόσθετα ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, για την ιστορική αξία του τείχους της Αγίας Τριάδας που του πρότεινε να ενταχθεί αυτό στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ‘21 και δεσμεύθηκε να εξετάσει την προοπτική να γίνουν παρεμβάσεις ανάδειξής του, μέσα από την ένταξή του στο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής.

Επίσης ο Δήμαρχος έθεσε υπόψη του κ. Πατούλη το ζήτημα της ανάπτυξης όλης της περιοχής ιδιαίτερα στον τομέα του Ιαματικού Τουρισμού εφ’ όσον οι μετρήσεις για την θάλασσα δείχνουν ότι τα νερά είναι πολύ καθαρά και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η λάσπη στην αγία Τριάδα είναι κατάλληλη για το σκοπό αυτό.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Επιλέξαμε σήμερα να επισκεφθούμε έναν από τους πιο σημαντικούς υγροβιότοπους της Αττικής σε μία ιστορική περιοχή και να ανακοινώσουμε την πρόθεση μας να δρομολογήσουμε συγκεκριμένα έργα για την προστασία και την ανάδειξή του, παράλληλα με παρεμβάσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Είμαστε στην φάση ολοκλήρωσης των μελετών για τα έργα ύψους 1.3 εκ. ευρώ, τα οποία εντάσσονται στο ΕΣΠΑ 2021-2027. Πρόθεσή μας είναι και με άλλες ήπιες υποδομές να συμβάλλουμε στην προστασία και ανάπλαση της περιοχής. Επενδύουμε συνειδητά σε έργα προστασίας και αναβάθμισης του περιβαλλοντικού τοπίου στην Αττική, με στόχο να γίνει Περιφέρεια-Πρότυπο ευζωίας».

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την συνεργασία, την υποστήριξη και συμβολή του στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του ιστορικού Δήμου Μεγαρέων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button