Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων: «Το εύρημα του μήνα Ιουλίου»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, στις 18 Μαΐου 2020 ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Ελληνικού Τμήματος του ICOM και της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΠΟΑ.

Οι δράσεις είναι ψηφιακές, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διασποράς της πανδημίας του COVID-19 και παρουσιάζονται στο facebook του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεγάρων.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων εγκαινίασε τη δράση «Το εύρημα του μήνα». Κάθε μήνα παρουσιάζεται ένα αντικείμενο από την έκθεση του μουσείου, συνοδευόμενο από σχετικό σχολιασμό και χρονολόγηση.

Δείτε το εύρημα του μήνα Ιουλίου:

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων παρουσιάζει το εύρημα του μήνα Ιουλίου. Πρόκειται για μία μελάνομορφη όλπη αρχαϊκής περιόδου (Α3416) με παράσταση νεαρού ιππέα σε καλπασμό. Οι ανατομικές λεπτομέρειες του ιππέα και του αλόγου αποδίδονται με χάραξη. Με επίθετο ιώδες χρώμα αποδίδεται το ένδυμα, το ξίφος και το πρόσωπο του ιππέα καθώς και ο λαιμός, το στήθος και οι οπλές του αλόγου. Πάνω και κάτω από το άλογο ρόδακες με μελανό και ιώδες χρώμα. Ύψος 0,25μ.

Βρέθηκε το 1986 σε σωστική ανασκαφή στην οδό Μυκηνών στα Μέγαρα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button