Κοσμόπουλος: Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δυτ. Αττικής

“Πράττουμε τα ανθρωπίνως εφικτά για την προστασία της περιοχής μας”, δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κοσμόπουλος, καθώς όλες οι υπηρεσίες της Περιφ. Ενότητας της Δυτ. Αττικής είναι σε επιφυλακή.

Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν επικίνδυνα για πλημμύρες σημεία και να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας

Με τις προειδοποιήσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για ακραία καιρικά φαινόμενα, οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής ελέγχουν και παρεμβαίνουν όπου είναι εφικτό για την αντιμετώπισή τους.

Εντατικοποιήθηκαν οι ήδη προγραμματισμένες εργασίες για καθαρισμούς ρεμάτων και επιπλέον, σε συνεργασία με τους δήμους των οποίων είναι αρμοδιότητα, έγιναν καθαρισμοί φρεατίων.

Στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας, υπό τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τονίσθηκε η διαρκής επαγρύπνηση της Περιφέρειας Αττικής. Συγκεκριμένα, στην έκτακτη συνεδρίαση του συντονιστικού πολιτικής προστασίας Δυτικής Αττικής, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος στην εισήγησή του κάλεσε εκπροσώπους δήμων και σωμάτων ασφαλείας σε επιφυλακή, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστα γεγονότα.

Ιδιαίτερα, καλεί τους πολίτες να παραμείνουν μακριά από επικίνδυνα για πλημμύρες σημεία, χείμαρρους, ρέματα, κλπ. να μείνουν σε υψηλότερα σημεία, να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Από πλευράς της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής λαμβάνονται μέτρα για την ασφάλεια όπου είναι δυνατόν.

“Συντονιζόμαστε και εργαζόμαστε στο μέγιστο των δυνάμεων μας για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας.
Ενώ αναμένουμε θυελλώδεις ανέμους και πλημμύρες, καθαρίσαμε τα σημεία που είναι πιο κρίσιμα για να προκύψουν κίνδυνοι.

Κάνουμε ό, τι και όσα μπορούμε, ενώ η δύναμη της φύσης έχει αποδειχθεί απρόβλεπτη, ιδιαίτερα στη Δυτική Αττική.

Εφιστούμε την προσοχή, ιδιαίτερα σε πληγείσες περιοχές, στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας” δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Οδηγίες Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

⚠ Ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μέσω Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για ακραία καιρικά φαινόμενα

❗ Αποφύγετε υπόγεια, ημιυπόγεια & σημεία που μπορεί να πλημμυρίσουν
❗ Ασφαλίστε αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από ανέμους
❗ Παρακολουθείτε ΜΜΕ

Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ℹ https://bit.ly/2ZLDsJ6

Παρόμοια άρθρα

Back to top button