Γ. Μπερδελής: Τα ανάλγητα χαράτσια και τα ‘ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα’ θα πάρουν από το λαό την απάντηση που τους αρμόζει κ. Σταμούλη

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

 

βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλω τον Δήμαρχο του διευρυμένου δήμου μας  κ. Γρηγόρη Σταμούλη, γιατί με την παρουσία του και την έως σήμερα συμπεριφορά του φαίνεται να ξέχασε όλα όσα δημόσια και προεκλογικά δεσμευόταν. Με την πρώτη δυσκολία, που αντιμετώπισε ως δήμαρχος, αναίρεσε  ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό, αφού άλλα έλεγε το 2008, όταν η τότε διοίκηση του δήμου προχώρησε σε αύξηση 5% στα δημοτικά τέλη και άλλα πράττει σήμερα, που «αναπαύεται» στην καρέκλα του δημάρχου.

 

Πρόκειται για μια σπασμωδική και επικίνδυνη κίνηση της νέας δημοτικής αρχής, η οποία βλέποντας την ισχνή εισφορά εσόδων στον δήμο, προσπαθεί να καλύψει τα έξοδά της με τον πιο εύκολο γι’ αυτήν τρόπο (οδυνηρό ωστόσο για τους δημότες), αυτόν της υπερφορολόγησης τους, μέσω της πρωτοφανούς και ταυτόχρονα τρομακτικής αύξησης των ανταποδοτικών τελών με το ανάλγητο ποσοστό του 13%.

 

Αποτελεί ντροπή για έναν δήμαρχο που προεκλογικά δεσμεύονταν, πως δεν θα προβεί σε καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη, σήμερα να κάνει ακριβώς το αντίθετο.

 

Αποτελεί μεγαλύτερη ντροπή η δικαιολογία, με την οποία θεωρεί ότι μου απάντησε στην συγκεκριμένη ερώτηση, που του υπέβαλα, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 12 Νοεμβρίου, ότι τάχα τότε ο δήμος ήταν πλούσιος και σήμερα φτωχός! 

 

Και αποτελεί την μέγιστη ντροπή, το θράσος του να προσπαθεί να αποδείξει και να μας επιβάλει, ότι η αύξηση αυτή είναι προς όφελος των πολιτών. Δηλαδή, θα σας «γδάρω» τώρα, παρότι δεν έχετε «που την κεφαλήν κλίνη» και ίσως κάπου, κάποτε και με κάποιο τρόπο, πάρετε ένα μέρος από αυτά πίσω, ως αντισταθμιστικό όφελος! Και λέγοντάς τα αυτά, με το γνωστό αυτάρεσκο ύφος του, έδειχνε ότι περίμενε να του πούμε και ευχαριστώ!

 

Ο κ. Σταμούλης θέλει να κάνει έργο με τα σκληρά φορολογούμενα λεφτά των δημοτών. Θέλει να αγοράσει μηχανολογικό εξοπλισμό αξίας 430.000 ευρώ (κάτι που πέρασε στα ψιλά, παρά τις έντονες οχλήσεις μου στο Δημοτικό Συμβούλιο) και να παρουσιαστεί ως ο ευεργέτης και σωτήρας της καθαριότητας των πόλεών μας, με το μεγαλύτερο χαράτσι που υποβλήθηκε ποτέ τα τελευταία χρόνια.

 

Ούτε που καταδέχθηκε να ακούσει την πρότασή μας και να εξαντλήσει τα περιθώρια χρηματοδοτήσεως από κυβερνητικά και ευρωπαϊκά προγράμματα για την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού καθαριότητος, που είναι η μόνη σοβαρή και ενδεδειγμένη λύση.

 

Εάν είχε ενεργοποιηθεί αυτός και οι αρμόδιοι σύμβουλοί του, ίσως είχε αποτρέψει τους δυστυχείς συνδημότες μας από το δυσβάσταχτο χαράτσι που τους «φόρτωσε».

Επιπρόσθετα, όρισε ειδική επιτροπή για την καταμέτρηση των επιφανειών των ηλεκτροδοτούμενων χώρων, όπως φαίνεται στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΑΔΑ: 7ΓΨΞΩΚΠ-Δ7Ψ).

 

Δηλαδή, μέσα σε διάστημα 75 ημερών από την ανάληψη των καθηκόντων του επιτίθεται με λύσσα στις τσέπες των δημοτών, για να εξασφαλίσει έσοδα, που θα καλύψουν την υστεροφημία του.

Και προλαβαίνοντας τα «παπαγαλάκια» σας, που θα πουν ότι με αυτή μου την δήλωση υποστηρίζω την παρανομία κατά της νομιμότητας, επισημαίνω ότι το κατάπτυστο της ενέργειας είναι όχι η ίδρυση της επιτροπής αυτή καθαυτή, αλλά η χρονική συγκυρία της επιλογής της. Δηλαδή, η ψήφιση και η υλοποίηση 2 χαρατσιών σε μία εβδομάδα!

 

Πού είναι κ. Δήμαρχε ή κοινωνική σας ευαισθησία, που την είχατε κάνει παντιέρα προεκλογικά;

 

Είναι πλέον πασιφανές πως ο κ. Σταμούλης θεωρεί ότι μπορεί να ανακαλεί όποτε θέλει ή να μας κοροϊδεύει όποτε θέλει, λέγοντας ότι τον συμφέρει και όποτε τον συμφέρει. Είναι επιεικώς απαράδεκτο ο κ. Σταμούλης να λειτουργεί με αναλγησία (ακριβώς αυτόν τον χαρακτηρισμό χρησιμοποίησε ο ίδιος για προηγούμενους Δημάρχους σε παρόμοιες περιπτώσεις, όπως φαίνεται από τα έγγραφα που κατέθεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο), στην δυσκολότερη οικονομική συγκυρία των τελευταίων ετών, όπου τα νοικοκυριά μαστίζονται από την κρίση.

 

Κύριε Σταμούλη, οι δημότες μας δεν θέλουν έναν δήμαρχο – διαχειριστή, που να αναζητά τρόπους αποκλειστικά και μόνο να αποφευχθεί η επιτήρηση στον δήμο, ώστε μελλοντικά να μην πληγεί η πολιτική του αξιοπιστία.

 

Οι δημότες μας έχουν ανάγκη από έναν δήμαρχο που με τις ενέργειές του οφείλει να προστατεύσει τους αδύναμους, τους άνεργους, τους απλήρωτους, τους εξαπατημένους, τους ανήμπορους, τους ταλαιπωρημένους.

 

Αυτούς που ενώ αγωνίζονται καθημερινά για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, εξαναγκάζονται από τις αποφάσεις σας, να βάλουν ακόμη βαθύτερα το χέρι στην τσέπη, αφού μόνο η αύξηση στα δημοτικά τέλη για τη νέα χρονιά, φτάνει στο 13%.

Με την συγκεκριμένη απόφασή σας κ. Σταμούλη βγάλατε τον «αντιμνημονιακό μανδύα», που φορέσατε προεκλογικά (προκειμένου να εκμεταλλευτείτε την πολιτική κατάσταση και την ανέχεια των εξουθενωμένων συνδημοτών μας) και βάλατε τον άλλο μανδύα, αυτό του μνημονιακού, υπακούοντας στις διαταγές του υπουργείου Οικονομικών, που στην σχετική του απόφαση τονίζει ότι: «η δημοσιονομική θέση των ΟΤΑ ως φορέων γενικής κυβέρνησης πρέπει να είναι ισοσκελισμένη ή πλεονασματική». Έτσι, σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση λειτουργείτε φοροεισπρακτικά και με οδυνηρό τρόπο για τους δημότες μας.

 

Τα ανάλγητα χαράτσια και τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» θα πάρουν από τον λαό την απάντηση που τους αρμόζει κ. Σταμούλη.

 

Εξάλλου, κατά την πάγια και άκρως επιτυχημένη τακτική σας, είστε και αντιμνημονιακός και μνημονιακός. Είστε και Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ (όπως είδαμε τελευταία), αλλά πιθανολογώ και με τον Βούδα, προκειμένου να παραμείνετε δήμαρχος.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button