Γ. Μαρινάκης: Ο κ. Σταμούλης επέλεξε τον εύκολο δρόμο της αύξησης των δημοτικών τελών

Όλοι γνωρίζουμε ότι η οικονομική κατάσταση του δήμου μας είναι πολύ άσχημη.

 

Η διοίκηση μας αντιμετώπισε πολύ σοβαρά προβλήματα καθ” όλη τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής περιόδου. Είναι χαρακτηριστική η περικοπή των κεντρικών αυτοτελών πόρων (ΚΑΠ) κατά 70%, καθώς επίσης και το δυσβάσταχτο τέλος – εισφορά στον ΕΔΣΝΑ για τη μεταφορά των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ της Φυλής, το οποίο ανερχόταν στο 1.250.000 ευρώ το χρόνο, χωρίς τα μεταφορικά. Να σημειωθεί ότι το τέλος αυτό εφαρμόστηκε για πρώτη φορά επί της διοίκησης μας και τα χρήματα αυτά παρακρατούνταν αναλογικά κάθε μήνα από τα δημοτικά τέλη που εισέπραττε ο δήμος μας μέσω της ΔΕΗ, δηλαδή παρακρατούνταν κάθε μήνα περίπου 105.000 ευρώ!

 

Παρόλα αυτά ουδέποτε πέρασε από τη σκέψη του Δημάρχου αλλά και όλης της διοίκησης η έστω και ελάχιστη αύξηση των δημοτικών τελών. Αντιθέτως προχωρήσαμε στη μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών στου πολύτεκνους, τρίτεκνους , τα ΑμΕΑ και τους μακροχρόνιους ανέργους , καθώς και στην πλήρη απαλλαγή για ένα χρόνο, για τους νέους επιχειρηματίες από 19 έως και 30 ετών.

 

Ενώ εμείς προβαίναμε σε αυτές τις αυτονόητες για την εποχή αποφάσεις, κατηγορούμασταν από το σημερινό Δήμαρχο, τον κ. Σταμούλη επειδή δεν προχωρούσαμε σε μείωση των δημοτικών τελών! Αυτά έλεγε τότε ο κ. Σταμούλης.

 

Όμως σήμερα τι κάνει; Εισηγείται αύξηση των δημοτικών τελών κατά 13% ! Ο λόγος , δήθεν για καλλίτερες υπηρεσίες καθαριότητας στους πολίτες. Όμως τους πολίτες τους ρώτησε; Όταν απέστειλε μέσω του διαδικτύου ερωτηματολόγιο στους πολίτες για τα προβλήματα που τους απασχολούν γιατί δεν τους ρώτησε εάν συμφωνούν με την αύξηση των δημοτικών τελών που είχε ήδη αποφασίσει να επιβάλει; Ο λόγος είναι απλός. Προσπάθησε για άλλη μια φορά να παραπλανήσει τους πολίτες και χρησιμοποίησε την υποκρισία που τον χαρακτηρίζει σε όλες τις δραστηριότητες του. Το χειρότερο ακόμα είναι ότι επειδή γνώριζε την κατακραυγή και τα πυρά που θα δεχόταν από σύσσωμη την αντιπολίτευση – κάτι που έγινε – εσκεμμένα το θέμα αυτό το είχε στην 32η θέση, προτελευταίο στην ηνερήσια διάταξη, που σημαίνει ότι το θέμα αυτό θα συζητιόταν πολύ αργά. Πράγματι το θέμα αυτό συζητήθηκε στις 3.00 τα ξημερώματα! Εμφανής ο στόχος του, να υπάρχει κόπωση και να μην προκύψουν ισχυρές αντιδράσεις. Στα δε επιχειρήματα του πρόβαλε τη «πολύ μικρή αύξηση ουσιαστικά κατά 1.5 ευρώ το δίμηνο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

Έτσι κοστολογεί τη δοκιμασία που περνάει η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας σήμερα.

 

Ο κ. Σταμούλης «ξέχασε» ξαφνικά τις οικογένειες που δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε γάλα για τα παιδιά τους, τα παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία από τον υποσιτισμό, τους άνεργους πατέρες που δεν έχουν να πληρώσουν ούτε το ρεύμα και δεν έχουν θέρμανση στα σπίτια τους, τους φτωχούς υπερήλικες που δεν έχουν να αγοράσουν τα φάρμακα τους. Αντιθέτως θεωρεί ότι δεν είναι και τίποτα τα 1.5 ευρώ παραπάνω το δίμηνο!

 

Την ίδια στιγμή σπαταλάει 6.000 ευρώ και μετατρέπει τη δεξίωση προς τιμήν του νέου Μητροπολίτη μας σε δεξίωση προς τιμήν των χορηγών και των ημετέρων που τον βοήθησαν προεκλογικά και παραβρέθηκαν χωρίς να έχουν κανένα θεσμικό ρόλο στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Αυτή είναι η κοινωνική ευαισθησία του νέου Δημάρχου!

 

Όλες αυτές οι καταστάσεις και οι αντίστοιχες κατηγορίες των πολιτών που τις βιώνουν, ώθησαν αυθόρμητα τη διοίκηση μας και το Δήμαρχο κ. Γ. Μαρινάκη ιδιαίτερα να ιδρύσουν και να εφαρμόσουν ένα ολοκληρωμένο δίκτυο κοινωνικής προστασίας και αρωγής, το οποίο στήθηκε ως ομπρέλα αγάπης και κοινωνικής ευαισθησίας πάνω από το δήμο μας. Έτσι ιδρύσαμε και λειτουργήσαμε, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό Φροντιστήριο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τα Κοινωνικά Ιατρεία, ενώ συγχρόνως σε όλες τις περιόδους των εορτών τόσο ο δήμος αλλά και ξεχωριστά ένας υπέροχος ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ο δημοτικός σύμβουλος μας, ο κ. ΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗΣ, ο μεγάλος ευεργέτης των Μεγάρων διανέμαμε τρόφιμα στους ανήμπορους και αναξιοπαθούντες. Μάλιστα ο κ. Στρατουδάκης έφτιαξε ιδιαίτερο χώρο μέσα στο Δημαρχείο για να διανέμει τα τρόφιμα. Όμως ο κ. Σταμούλης τον απείλησε ότι θα στείλει τον Εισαγγελέα, επειδή δήθεν το έκανε αυτό ο κυρ Νίκος  για λόγους ψηφοθηρικούς και τον ανάγκασε να εγκαταλείψει αυτή τη θεάρεστη πράξη και μαζί τον αντίστοιχο χώρο του Δημαρχείου.

 

Αυτός ο κοινωνικά ευαίσθητος Δήμαρχος έρχεται σήμερα και επιβάλει αύξηση των δημοτικών τελών κατά 13%!

 

Ο κ. Σταμούλης στην πρώτη δυσκολία επέλεξε τον εύκολο δρόμο της αύξησης των δημοτικών τελών.

 

Εμείς σε κάθε δυσκολία επιλέγαμε το δύσκολο δρόμο της αναζήτησης και εύρεσης πόρων από άλλες πηγές και ποτέ αυτόν της αύξησης των δημοτικών τελών.

 

Σε μια εποχή που η κάθε οικογένεια επιβιώνει με ένα μισθό των 600 ευρώ και τα περισσότερα μέλη της είναι άνεργα ο κ. Σταμούλης αποφάσισε να μεταφέρει τη δική του δυσκολία σε αυτήν (την οικογένεια)!

 

Τα πρώτα δείγματα του κ. Σταμούλη είναι πολύ ανησυχητικά. Εάν σε αυτά προσθέσουμε την αλαζονεία και την έπαρση που δείχνει στα δημοτικά συμβούλια , απαξιώνοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους, εάν προσθέσουμε τις άνομες μεθόδους  που φαίνονται μέσα από τη χρησιμοποίηση ακόμα και πλαστών εγγράφων, τότε στην κοινωνική αναλγησία που τον χαρακτηρίζει με την απόφαση αυτή πρέπει να προσθέσουμε και την επικινδυνότητα της ανικανότητας που επιδεικνύει στην αντιμετώπιση δύσκολων προβλημάτων του δήμου.

 

Δυστυχώς, όπως λέει και ο λαός, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται…

Παρόμοια άρθρα

Back to top button