Βανδαλισμοί και κλοπές στο 1ο & 2ο Γυμνάσιο Μεγάρων

Πληροφορίες κάνουν λόγο για βανδαλισμούς και σπασίματα από άγνωστους στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Μεγάρων. Ετούτη την ώρα ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου καταθέτει στο τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων. Το μέγεθος των ζημιών καθώς και τα κίνητρα δεν είναι ακόμα επιβεβαιωμένα.

Κατόπιν επικοινωνίας που είχαμε με τον πρόεδρο Επιτροπών Α’ θμιας & Β’ θμιας εκπαίδευσης κ. Σπύρο Τσιούνη, ο οποίος, όπως μας δήλωσε, μετέβη για αυτοψία στον χώρο στις 7:45 σήμερα το πρωί, άγνωστοι διέρρηξαν τα σχολεία σπάζοντας μεταλλική λαμαρίνα ασφαλείας και περνώντας από τον προαύλιο χώρο στο εσωτερικό του σχολείου διέρρηξαν τις πόρτες των γραφείων των καθηγητών χωρίς όμως να καταφέρουν το ίδιο και για τα γραφεία των διευθυντών των δύο σχολείων καθώς αυτά διαθέτουν μεταλλικές μπάρες προστασίας.

Απ’ τα γραφεία των καθηγητών των δύο σχολείων αφαίρεσαν υπολογιστές και οθόνες καθώς προέβησαν και σε υλικές ζημιές. Είναι φανερό, όπως μας δήλωσε ο κ. Τσιούνης, ότι οι άγνωστοι μέχρι στιγμής άναψαν φωτιά στον προαύλιο χώρο έχοντας κάψει αντικείμενα του σχολείου. Επίσης διέπραξαν και φθορές σε αθλητικό εξοπλισμό του κλειστού γυμναστηρίου των γυμνασίων, αφού το διέρρηξαν κι αυτό.

Τέλος, μικρές φθορές προκάλεσαν και σε 3 προκάτ αίθουσες.

Τα κίνητρα αυτών των πράξεων καθώς και τα στοιχεία των προσώπων τα οποία προφανώς το προηγούμενο βράδυ προέβησαν σ’ αυτές τις παράνομες ενέργειες είναι άγνωστα.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου κ. Γιώργος Τσέλλος μας δήλωσε πως υπήρχε ξεκάθαρη πρόθεση κλοπής από τους δράστες οι οποίοι, αφού αφαίρεσαν laptops και σταθερούς υπολογιστές από τα γραφεία των καθηγητών, αμέσως μετά «άδειασαν» τους πυροσβεστήρες που διαθέτουν τα σχολεία στις αίθουσες των γραφείων ούτως ώστε να καλύψουν τα τυχόν δακτυλικά τους αποτυπώματα, όπως επεσήμανε και η υπηρεσία Σήμανσης της Ασφάλειας Μεγάρων, η οποία αυτή την ώρα διενεργεί αυτοψία και έλεγχο.

Ο κ. Τσέλλος έκανε λόγο και για το μένος των δραστών, οι οποίοι κατέστρεψαν αδιακρίτως και έκαψαν πίνακες και κάδρα που κοσμούσαν τον διάδρομο του σχολείου και έσκισαν όλα τα καθίσματα των καθηγητών στα γραφεία τους. Οι δράστες δεν κατάφεραν να καταστρέψουν ή να κλέψουν οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο των δύο σχολείων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button