Εξάρθρωση συμμορίας που διέπραττε κλοπές σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο

Άλλη μία συμμορία που έκλεβε σπίτια και επιχειρήσεις σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο εξαρθρώθηκε, με τα πέντε από τα έξι μέλη της να έχουν ήδη συλληφθεί. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη συμμορία που συλλαμβάνεται από τους άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Μεγάρων σε διάστημα μικρότερο των τεσσάρων μηνών.

 

Πιο συγκεκριμένα, μετά από πολύμηνη έρευνα και μελέτη του τρόπου δράσης της συμμορίας, οργανώθηκε από το Τ.Α. Μεγάρων με συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε επιχείρηση τα ξημερώματα της Παρασκευής 7 Αυγούστου σε καταυλισμό Ρομά στο Κανδήλι, όπου και συνελήφθησαν πέντε απο τα έξι ταυτοποιημένα μέλη της συμμορίας. Κατά την έρευνα στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος αντικειμένων που είχαν αφαιρεθεί από οικίες και επιχειρήσεις στις περιοχές Κανδηλίου, Βλυχάδας, δρόμου Χανίου, Αγ. Στεφάνου και Κοκκιναρέας, καθώς και τρία κλεμμένα αυτοκίνητα.

 

Η συμμορία επέλεγε να χτυπά εύκολους στόχους, κυρίως εξοχικές κατοικίες σε περιόδους που έλειπαν οι ιδιοκτήτες τους, χωρίς ωστόσο να λείπουν και περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες βρίσκονταν μέσα και μόλις οι διαρρήκτες τους αντιλαμβάνονταν τρέπονταν σε φυγή. Η συμμορία των έξι Ρομά αφαιρούσε από τα σπιτια χρηματικά ποσά, μικροαντικείμενα, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, χρυσαφικά και άλλα τιμαλφή. Σύμφωνα με υπολογισμούς το ύψος της ζημιάς που έχουν προκαλέσει από αφαίρεση αντικείμένων σε ληστείες και διαρρήξεις, που ξεπερνούν τις είκοσι μόνο τους τελευταίους τέσσερις μήνες, ανέρχεται στις εξήντα χιλιάδες ευρώ.

 

Σε βάρος τους έχει σχηματισθεί ποινική δικογραφία για ληστείες και διακεκριμένες κλοπές, ενώ είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για διάφορα αδικήματα. Ένας εκ των πέντε συλληφθέντων μάλιστα, αποφυλακίστηκε πρόσφατα.

 

Οι πέντε συλληφθέντες ηλικάς 19 έως 31 ετών θα οδηγηθούν στον ανακριτή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του έκτου μέλους της συμμορίας συνεχίζονται.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button