Αποκαλύφθηκε μεγάλη απάτη τύπου πυραμίδα στη Θεσσαλονίκη με θύματα και στα Μέγαρα

Εξιχνιάστηκε απάτη κακουργηματικής μορφής, σχετικά με παράνομη δραστηριότητα πλέγματος εταιρειών, σε βάρος ανυποψίαστων συνεργατών και πελατών τους. Περισσότερα απο 20 άτομα εξαπατήθηκαν σε Μέγαρα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Μυτιλήνη. Η έρευνα ειναι σε εξελιξη και οποιοσδήποτε γνωρίζει κατι, να επικοινωνησει με τις αρχες στο τηλέφωνο 231 038 8354.

 

Πιο αναλυτικά, έπειτα από επισταμένη και συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξιχνιάστηκε απάτη κακουργηματικής μορφής, σχετικά με παράνομη δραστηριότητα “πλέγματος” εταιριών, σε βάρος ανυποψίαστων συνεργατών και πελατών τους.

 

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε άτομα, δυο αλλοδαποί, ηλικίας 50 και 46 ετών (ανδρόγυνο) και τρεις ημεδαποί, ηλικίας 58, 52 και 54 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της «Απάτης σε βαθμό κακουργήματος, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση» και για παράβαση του Νόμου περί «Προστασίας των καταναλωτών».

 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από το Νοέμβριο του έτους 2010, συστήθηκαν συνολικά πέντε (5) εταιρείες, μία εκ των οποίων αποτελούσε υποκατάστημα εταιρείας με έδρα χώρα της κεντρικής Ευρώπης, με κατά περίπτωση διαχειριστές και νόμιμους εκπροσώπους, το προαναφερόμενο ζευγάρι.

 

Σκοπός των εταιριών ήταν η ενεργή συμμετοχή των υποψήφιων θυμάτων τους με την καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού, σ’ ένα εσκεμμένα πολύπλοκο και δυσνόητο πρόγραμμα που επιδέχεται διάφορες ερμηνείες κι έχει τη δυνατότητα να τροποποιείται ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας.

 

Πραγματοποιώντας σεμινάρια και επιμελημένες συναντήσεις σε διάφορους χώρους, προσέλκυαν νέους συνεργάτες – πελάτες, στους οποίους υπόσχονταν πολυτελή ζωή και αυξημένα οικονομικά οφέλη, ως εταιρεία με διεθνή παρουσία και δραστηριότητα.

 

Χρησιμοποιώντας πυραμιδωτή μορφή ανάπτυξης εταιρείας, έπειθαν επαγγελματίες ότι με την ένταξή τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που προωθούσαν, θα αποτελούσαν συμβεβλημένες επιχειρήσεις μιας εκ των πέντε προαναφερόμενων εταιριών και θα διεύρυναν το πελατολόγιό τους, ενώ θα εξασφάλιζαν έκπτωση στην παροχή υπηρεσιών και αγορά προϊόντων μεταξύ των συναλλασσόμενων επιχειρήσεων.

 

Επιπλέον, με την διαβεβαίωση της εταιρείας για αυτόβουλη αποχώρηση των μελών οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούσαν, λαμβάνοντας παράλληλα το αρχικό χρηματικό ποσό που κατέβαλαν, εξάλειψαν κάθε επιφύλαξη των θυμάτων τους, με αποτέλεσμα την άμεση ένταξή τους στο προαναφερόμενο πρόγραμμα.

 

Η παράνομη δράση των πέντε εμπλεκομένων στην υπόθεση εντοπίζεται στις πόλεις της Θεσσαλονίκης, του Βόλου, της Μυτιλήνης και των Μεγάρων Αττικής, ενώ από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε οτι από το Νοέμβριο του έτους 2010 έως τον Σεπτέμβριο του έτους 2013, εξαπατήθηκαν τουλάχιστον είκοσι (20) άτομα.

 

Σημειώνεται ότι, το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 81.071,6 ευρώ.

 

Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button