Ευρεία σύσκεψη Κώτσηρα και Αμυρά με κλιμάκιο φορέων και αιρετών του Δήμου Μεγαρέων

Δασικοί χάρτες στην περιοχή των Μεγάρων - Ανάδειξη φυσικού περιβάλλοντος Δυτικής Αττικής - Ζητήματα που αφορούν στην Κινέτα

Ευρεία σύσκεψη με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργο Αμυρά, είχε την Τρίτη 27 Ιουλίου ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Γιώργος Κώτσηρας, με θεματολογία μία σειρά σημαντικών ζητημάτων που σχετίζονται με την αναμόρφωση των δασικών χαρτών στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος στη Δυτική Αττική, με έμφαση στα ζητήματα που αφορούν στην περιοχή της Κινέτας.

Στη συνέχεια του δελτίου τύπου από το γραφείο του κ. Κώτσηρα αναφέρεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ κ. Ευάγγελος Γκουντούφας, ο Δήμαρχος Μεγαρέων, κ. Γρηγόρης Σταμούλης, η Πρόεδρος της Κοινότητας Κινέτας, κ. Αλεξάνδρα Μπαλτσιώτη, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέτας, κ. Μαργαρίτα Πρίφτη, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέτας, κ. Χαράλαμπος Ζημάλης, η Α’ Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέτας, κ. Ελευθερία Βούλγαρη, ο Β’ Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέτας, κ. Παναγιώτης Χαρμπής, ο Γραμματέας του Συλλόγου «Αλμύρες», κ. Ανδρέας Γεωργάκης, ο δασολόγος κ. Ελευθέριος Σταματόπουλος, ο δασολόγος & δημοτικός σύμβουλος του δήμου Μεγαρέων κ. Σπύρος Νικολάου και η Δικηγόρος κ. Έλενα Βοσνίδου.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Γιώργος Κώτσηρας, δήλωσε:

«Είχαμε μία άκρως εποικοδομητική και ουσιαστική συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά.

Μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε και να τεθούν επί τάπητος μία σειρά σημαντικών θεμάτων, όπως το ζήτημα των δασικών χαρτών που απασχολεί πολλούς συμπολίτες μας στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, με έμφαση στα ειδικότερα ζητήματα που αφορούν στην Κινέτα.
Παράλληλα, συζητήσαμε με τον αρμόδιο Υφυπουργό και θέματα που σχετίζονται με την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Ο κ. Αμυράς ήταν γνώστης των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής και ανέλυσε στους εκπροσώπους φορέων τα επόμενα βήματα εκ μέρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τον ευχαριστώ θερμά για τον ενδιαφέρον και την ανταπόκρισή του.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να επιλύσει τις εκκρεμότητες που ταλανίζουν επί χρόνια μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας σε ό,τι αφορά στους δασικούς χάρτες, καθώς και η επιτάχυνση όλων των εν γένει διαδικασιών καταγραφής, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την ιδιωτική αλλά και τη δημόσια περιουσία.

Παραμένω διαρκώς παρών, αφουγκραζόμενος τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών προσπαθώντας να συμβάλλω στην επίλυση των προβλημάτων της περιοχής».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button