Καταδικάστηκε ο 36χρονος που κακοποιούσε το 8χρονο αγοράκι της συντρόφου του

Σε ποινή κάθειρξης 14 ετών και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του για 5 έτη καταδίκασε το Πενταμελές Ναυτοδικείο Πειραιά έναν υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος κακοποιούσε σεξουαλικά το 8χρονο αγοράκι της συντρόφου του.

 

Ο 36χρονος επικελευστής του Πολεμικού Ναυτικού είχε κατηγορηθεί πως κατά τη διάρκεια της σχέσης του με την μητέρα 2 ανήλικων παιδιών, βίαζε κατ΄ εξακολούθηση τον 8χρονο γιο της και ξυλοκοπούσε τον 12χρονο αδελφό του εν αγνοία της.

 

Τις τραγικές λεπτομέρειες της κακοποίησης αποκάλυψε το 8χρονο αγόρι το Φεβρουάριο του 2014 στη μητέρα του και κατόπιν στην αστυνομία τις πράξεις του κατηγορουμένου εναντίον του ίδιου και του αδερφού του. Μέχρι εκείνη τη στιγμή τα δύο ανήλικα παιδιά δεν αποκάλυπταν τίποτα στη μητέρα τους επειδή φοβούνταν, λόγω των απειλών που δέχονταν από τον υπαξιωματικό του Π. Ν.

 

Συγκεκριμένα για τον ίδιο αποκάλυψε ότι τον μετέφερε σε απομακρυσμένη εξοχική κατοικία που διατηρούσε στα Μέγαρα (Αγιος Λουκάς) και ικανοποιούσε τις σεξουαλικές του ορέξεις, λέγοντας του ότι δεν πρέπει να μιλήσει σε κανέναν.

 

Η δίκη του 36χρονου ξεκίνησε στις 10 Μαρτίου 2015 και διήρκησε 4 μήνες. Σε αυτή τη διάρκεια το δικαστήριο συμπεριέλαβε μεταξύ των μαρτύρων και ειδικούς επιστήμονες, παιδοψυχιάτρους, ψυχιάτρους και παιδοψυχολόγους και διέταξε την συμπληρωματική κατάθεση του ανηλίκου με την βοήθεια ειδικού παιδοψυχιάτρου.

 

Επιπλέον, κλήθηκαν να καταθέσουν τρείς ιατροδικαστές, ο πραγματογνώμονας που είχε εξετάσει τον ανήλικο ο προιστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά, καθώς και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας.

 

Όπως αναφέρει ο ιατροδικαστής και πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόριος Λέων, «είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε κάθε ανάλογη υπόθεση να υπάρχει πλήρης επιστημονική τεκμηρίωση. Το γεγονός της κατάθεσης πολλών επιστημόνων βοήθησε το δικαστήριο στην κατανόηση της διάστασης του πραγματικού γεγονότος αλλά και στην έκδοση μίας δίκαιης απόφασης».

 

Από την πλευρά της η συνήγορος της οικογένειας του 10χρονου αγοριού Ελένη Πατρικοπούλου δήλωσε ότι «εκείνο που ζητήσαμε από το δικαστήριο ήταν η παραδειγματική τιμωρία του δράστη διότι με την πράξη του γκρέμισε τον κόσμο του παιδιού, τα κοινωνικά πιστεύω και τις αξίες του, περά από την αγνότητα της παιδικής του ηλικίας. Ζητήσαμε το δικαστήριο με την απόφασή του να δείξει στο παιδί ότι υπάρχουν αρχές και αξίες δικαίου, ότι η κοινωνία επενδύει και πρέπει να διέπεται από αυτές και ότι όποιος εκμεταλλεύεται τις ευαίσθητες χορδές του και γκρεμίζει τον κόσμο του και την πίστη του στις αρχές και τις αξίες του κοινωνικού συνόλου τιμωρείται παραδειγματικά».

 

«Είναι βέβαιο ότι το παιδί θα παραμείνει το μεγάλο θύμα από αυτήν την πράξη διότι αυτή η αρνητική του εμπειρία επηρεάζει καταλυτικά την μετέπειτα ζωή του» σημειώνει η κυρία Πατρικοπούλου και προσθέτει ότι ο κατηγορούμενος μαζί με συγγενικό του άτομο έχουν μηνυθεί από την οικογένεια για διαρκείς παρενοχλήσεις του παιδιού στο σχολείο ακόμη και κατά τη διάρκεια της δίκης. 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button