Δ. Μεγαρέων: Ενημέρωση μαθητών σε θέματα αντισεισμικής προστασίας από τον ΟΑΣΠ

Ο Δήμος Μεγαρέων, αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα της απόκτησης γνώσεων για τη σωστή αντιμετώπιση του φαινομένου του σεισμού στη χώρα μας, όπου η σεισμική δραστηριότητα είναι έντονη, καθώς και το έργο που επιτελεί στον τομέα αυτό ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π), πρόκειται να συμμετέχει στην ενημέρωση μαθητών και μαθητριών σε θέματα αντισεισμικής προστασίας, που πραγματοποιούνται από τον Οργανισμό.

Στη συνέχεια το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει: Η ενημέρωση των μαθητών/τριών του Δήμου μας θα γίνει με τηλεδιάσκεψη (μέσω της υπηρεσίας ePresence.gov.gr), τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα, όπως προτείνεται από τον Ο.Α.Σ.Π:

1. Για μαθητές νηπιαγωγείου και 1ης, 2ας (ή και 3ης) δημοτικού σχολείου: “Σεισμός – Πώς μπορούμε να προστατευτούμε;” (μία διδακτική ώρα, πχ 10:30-11:15)

2. Για μαθητές 4ης, 5ης , 6ης (ή και 3ης) δημοτικού σχολείου: “Σεισμός – Ένα Φυσικό Φαινόμενο. Μέτρα Προστασίας για περίπτωση σεισμού στο σπίτι και στο σχολείο” (μία διδακτική ώρα, πχ 11:30-12:15)

3. Για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου: “Σεισμικότητα της Ελλάδας. Ασφαλή κτίρια σε περίπτωση σεισμού. Μέτρα Αντισεισμικής Προστασίας στο σπίτι και στο σχολείο” (μία διδακτική ώρα, πχ 12:30-13:15)

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button