Επιστολή σχετική με τις επερχόμενες Εκλογές Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων 2013

Αγαπητοί και φίλτατοι κύριοι χαίρετε, καταρχήν,

Με την παρούσα μου επιστολή προς εσάς, και προς ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού, και προπαντός προς τους επαγγελματίες της περιοχής μας, ενόψει των επερχόμενων εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο, την 25ην Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους, θέλω να πω τα κάτωθι, ώστε οι συνάδελφοι που θα θέσουν υποψηφιότητα για να εκλεγούν στα νέα όργανα του πρωτοβαθμίου συνδικαλιστικού μας οργάνου, να γνωρίζουν τον έργο που έχει επιτελεσθεί όλα αυτά τα χρόνια, ήτοι:

 

Α) Γραφεία Συλλόγου: Εκ βάθρων ανακαίνιση με ίδια κεφάλαια, και με πρωτεργάτη τον κον Α. Μακρυγιάννη και με την ενεργή αρωγή των υπολοίπων μελών του Δ.Σ.

 

Β) Εκθέσεις & Συμμετοχές σε Εκθέσεις: Διοργάνωση (4) ΜΕΓΕΚ, με μεγάλη επιτυχία ,οι οποίες ήταν το μοντέλο ,επάνω στον οποίο ο Δήμος Μεγαρέων ανέπτυξε τις εκθέσειςΜεγαρέων Γή“, επίσης την Τρίτη του Πάσχα, (2) επιτυχημένες παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων, καθώς επίσης (2) συμμετοχές στην έκθεση του Ασπροπύργου και μία στον Πειραιά.

 

Γ) Έκδοση Περιοδικού Εμπορικού Συλλόγου: Έκδοση (4) τευχών του περιοδικού: “Εμπορικό Βήμα“, με οικονομική επιτυχία, αλλά λόγω οικονομικών συγκυριών, δεν συνεχίστηκε η έκδοση του.

 

Δ) Καταστατικό Συλλόγου: Εναρμόνιση του καταστατικού στα νέα δεδομένα, ως προς την χρονική διάρκεια του εκάστοτε Δ.Σ. του συλλόγου, και ως προς τον αριθμό των μελών του.

 

Ε) ΗμερίδεςΕσπερίδεςΣεμινάρια ΛΑΕΚ: Ο Σύλλογος πραγματοποίησε πλήθος ενημερωτικών εκδηλώσεων, προς ενημέρωση των συναδέλφων επαγγελματιών, παρόλο που δεν υπήρξε αθρόα συμμετοχή των συναδέλφων, σε αυτές.

 

ΣΤ) Συμμετοχή σε Ο.Ε.Σ.Α.Ο.Ν.Ν.Α.-Ε.Σ.Ε.Ε.-Ε.Ε.Π.: Ο Σύλλογος από την επανίδρυση του το έτος 1982 έως σήμερα συμμετέχει ανελλιπώς, στα θεσμικά συνδικαλιστικά όργανα του εμπορίου και των Επαγγελματιών, ήτοι το δευτεροβάθμιοΟμοσπονδία (Ο.Ε.Σ Α.Ο.Ν.Ν.Α.), τριτοβάθμιο (Ε.Σ.Ε.Ε.), Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιώς, στο οποίο κατά τις τελευταίες αρχαιρεσίες του Δεκεμβρίου 2011, εξελέγησαν (4) μέλη της απερχόμενης διοικήσεων του Ε.Σ. Μεγάρων, και ένας εξ αυτών καταλαμβάνει κατά την διετία 2012-2014, την τιμητική θέση του Β´ Αντιπροέδρου-κος Α. Μακρυγιάννης. Οι υπόλοιποι είναι: Ι. Δρίτσας-Γ. Σκλαβούνος – Γ.Ι. Σχινάς, ο τελευταίος εκπροσωπεί τον Ε.Σ. Μεγάρων επί 20 συναπτά έτη στην ομοσπονδία μας. (Ο.Ε.Σ.Α.Ο.Ν.Ν.Α.)

 

Ζ) Δήμος Μεγαρέων – Φορείς των Μεγάρων – Δημόσιες Υπηρεσίες: Ο Σύλλογος καταρχήν διοργάνωσε (2) Συλλαλητήρια-Καταλήψεις της Δ.Ο.Υ.-Μεγάρων-(1) Συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία για το Φορολογικό – (1) κατάληψη του πρώην Τ.Ε.Β.Ε/Ο.Α.Ε.Ε., επίσης ήταν πρωτεργάτης σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής ή Φορέα, σε υποβάθμιση της περιοχής μας, από τους κρατούντες, ήτοι: Κεντρική ή Περιφερειακή Κυβέρνηση.

 

Η) Βραβεύσεις Εμπόρων- Επαγγελματιών: Ο Σύλλογος διοργάνωσε τιμητικές εκδηλώσεις βραβεύσεως πρώην προέδρων του ή επιφανών επαγγελματιών, που με το έργο τους έχουν προσφέρει στην προβολή του τόπου μας, εντός ή εκτός του Ελλαδικού χώρου, ή συναδέλφων που βγαίνουν στην απομαχία, όπως θα πραγματοποιήσει εφέτος κατά την τέλεση της Γενικής Συνελεύσεως των μελών του Συλλόγου, που θα λάβει χώρα κατά την 24ην Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους, στα γραφεία του Συλλόγου μας.

 

Με Εκτίμηση

Γεώργιος Ι. Σχινάς

Παρόμοια άρθρα

Back to top button