Επιστολή πολίτη για επικίνδυνο σημείο ασφάλτου με συνεχή ατυχήματα

Επιστολή απέστειλε πολίτης για επικίνδυνο σημείο της ασφάλτου στην επαρχιακή οδό Μεγάρων – Περαχώρας στο οποίο, όπως ισχυρίζεται, συμβαίνουν συνεχή σοβαρά μετωπικά ατυχήματα.

Διαβάστε την επιστολή:

Αξιότιμοι,

Κύριε Καραμανλή – Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Κύριε Πατούλη – Περιφερειάρχης Αττικής
Κύριε Σταμούλη – Δήμαρχος Μεγαρέων
Κύριε Διοικητή Τροχαίας Μεγαρέων,

στο σημείο https://goo.gl/maps/uFiEEp2XCBr4yFSv9 με συντεταγμένες 38°01’44.1″N 23°28’32.9″E Epar.Od. Megaron-Perachora, Nea Peramos 190 06, όπως γνωρίζετε ή θα έπρεπε να γνωρίζατε, η άσφαλτος είναι εξαιρετικά ολισθηρή με αποτέλεσμα λόγω της κατηφόρας όταν βρέχει το σημείο να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και να γίνονται πολύ σοβαρά ατυχήματα (το τελευταίο έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, πέρασα ενώ είχε γίνει και ήταν και αυτό μετωπικό). Σημειωτέον ότι αυτό αποδεικνύεται πανεύκολα από τη μάντρα του σπιτιού στο τέλος της κατηφόρας, η οποία έχει καταρρεύσει εδώ και πολλά χρόνια από σύγκρουση και ο ιδιοκτήτης δεν την έχει επιδιορθώσει πλήρως καθώς ο άνθρωπος ξέρει ότι πάντα τα γίνονται αντίστοιχα ατυχήματα και δεν μπορεί κάθε λίγο να τη φτιάχνει και να την ξαναφτιάχνει. Οι συγκρούσεις είναι μάλιστα μετωπικές καθώς πάντα το όχημα που κατηφορίζει στην προσπάθεια του να στρίψει δεξιά χάνει τον έλεγχο και εισέρχεται στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας οπότε συγκρούεται με το αντιθέτως διερχόμενο όχημα.

Επιτέλους κάντε κάτι και μέχρι να διορθώσετε την άσφαλτο βάλτε μια μεγάλη κίτρινη ταμπέλα που να προειδοποιεί για εξαιρετικό κίνδυνο ιδίως κατά τη βροχή. Η ταμπέλα στοιχίζει 200-300 Ευρώ. Είναι τραγικό για 300 Ευρώ να καταστρέφονται οχήματα με ζημιές χιλιάδων ευρώ και να θρηνούμε τραυματίες και ίσως και νεκρούς. Στην ανάγκη να μπουν και κάμερες διαχείρισης και παρακολούθησης της κυκλοφορίας στο σημείο ή κίτρινοι σηματοδότες επισήμανσης κινδύνου.

Η παρούσα κοινοποιείται στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος ώστε σε μελλοντικό περιστατικό να ενημερώσει τα μέλη της προκειμένου να κινηθούν νομικά κατά των υπευθύνων ατομικά και υπηρεσιακά αστικά και ποινικά.

Με εκτίμηση,
Ντάβος Παναγιώτης

Παρόμοια άρθρα

Back to top button