Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Δημ. Σχολείου Μεγάρων

Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων σχετικά με το κτίριο του Σχολείου και τη συμμετοχή του συλλόγου στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου.

Δείτε την ανακοίνωση:

Σε συνέχεια συμμετοχής του συλλόγου μας στο δημοτικό συμβούλιο της 24ης Σεπτεμβρίου 2019 και αναρτήσεων σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα της πόλης μας, ο σύλλογός μας ανακοινώνει τα κάτωθι:

  1. Ευχαριστούμε τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων για την εναντίωσή τους προς το θλιβερό περιστατικό κατά το οποίο μοιράστηκαν από εκπαιδευτικούς του σχολείου μας συνδικαλιστικά κείμενα με τη μορφή ανοιχτής επιστολής/πρόσκλησης στα παιδιά μας με αποδέκτες τους γονείς, με αποτέλεσμα αυτά να εργαλειοποιηθούν ανυποψίαστα όντας, κάνοντάς τα ακούσιους αγωγούς απόψεων και θέσεων δυσφημιστικών και υποτιμητικών απέναντι στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.
  2. Ο Σύλλογός μας θέλοντας να ξεκαθαρίσει τη θέση του για ακόμα μια φορά προς όλες τις κατευθύνσεις για το αν είχε λάβει γνώση για τα πορίσματα των μελετών που αφορούσαν το κτιριακό του 4ου Δημοτικού Σχολείου, σε ημερομηνίες προγενέστερες από αυτές που δημοσιεύτηκαν/ανακοινώθηκαν επισήμως, τονίζει για τελευταία φορά ότι έλαβε γνώση μετά τη δημοσίευσή τους και μόνο, όπως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στην Πολεοδομία Μεγάρων. Στην συγκεκριμένη ενημέρωση δόθηκε έμφαση στα ευρήματα της μελέτης κατά την οποία το μελετητικό γραφείο ανέφερε ότι το κτίριο δε διατρέχει άμεσο κίνδυνο, πρέπει, όμως, να γίνουν παρεμβάσεις εντός ενός έτους, ενώ η Πολεοδομία Μεγάρων ανέφερε, από την πλευρά της, ότι θα το κλείσει μέχρι να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες μελετών και εργασιών αποκατάστασης. Για τους ανωτέρω λόγους, ο Σύλλογος δεν επιθυμεί να επανέλθει καθόσον πληροφορήθηκε ό,τι πληροφορήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς την ίδια χρονική στιγμή και στο ίδιο μέρος, δηλαδή την Πολεοδομία Μεγάρων . Έχει δε να προσθέσει ότι μετά και την έντονη κινητικότητα του Δήμου κατά το θέρος του 2018, και την ανάληψη των μελετών από το προαναφερόμενο μελετητικό γραφείο (το οποίο είναι γνωστό στο συγκεκριμένο κλάδο) ένα τεράστιο πρόβλημα ετών μπήκε σε πορεία επίλυσης, γεγονός που το αναγνωρίζουμε στη διοίκηση του κου Σταμούλη. Ως εκ τούτου, οφείλαμε συντεταγμένα να υπομείνουμε τo βάσανο των χρονοβόρων διαδικασιών του Δημοσίου και να ανακουφίσουμε με δράσεις ουσιαστικές την καθημερινότητα μαθητών και εκπαιδευτικών. Γι αυτό συνεργαστήκαμε αρμονικά με τον Δήμο και του αναγνωρίζουμε ότι όλο αυτό το βασανιστικό για εμάς χρονικό διάστημα, η Δημοτική αρχή ,μέσω της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας, ενδιαφέρθηκε έμπρακτα, χορηγώντας στο σχολείο μεγάλες πιστώσεις, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης στα παιδιά μας αλλά και καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Πολλά δε από αυτά τα βοηθήματα χρησιμοποιήθηκαν κατά τη μεταστέγαση του σχολείου. Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι η κατασκευή και η τροποποίηση αιθουσών πραγματοποιήθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου , ενώ ήταν πολλές και προσωπικές οι παρεμβάσεις του Δημάρχου για συντονισμό του έργου της μεταστέγασης. Τέλος, επειδή καθ’ όλη τη θητεία του Συλλόγου μας έχουμε επιδείξει μεγάλο σεβασμό και πνεύμα συνεργασίας προς όλες τις πολιτικές παρατάξεις της πόλης μας (όπως για παράδειγμα, λόγω των εκπαιδευτικών ιδιοτήτων τους, δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής συνδυασμού της Αντιπολίτευσης, κύριο Κλεάνθη Βαρελά και τον δημοτικό σύμβουλο έτερης παράταξης της Αντιπολίτευσης, κύριο Παναγιώτη Μαργέτη) θεωρούμε ότι το μικρό έργο που έχουμε επιτύχει αλλά και το μεγάλο φορτίο που έχουμε αναλάβει, θα έπρεπε να εκτιμάται ανάλογα και να μην μπαίνει σε πολιτικές σκοπιμότητες.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button