Δελτίο τύπου αναφέρει: Την Παρασκευή 13 Ιουνίου ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Κλεάνθη Βαρελά, επισκέφθηκε τον Ασπρόπυργο, όπου τους υποδέχθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Ηλίας.
Η επίσκεψη του Περιφερειάρχη σκοπό είχε να δει ίδιος από κοντά την έκταση που θα ανεγερθεί το 2ο λύκειο Ασπροπύργου το οποίο έχει ενταχθεί στα εκτελεστέα έργα και τον προϋπολογισμό της Περιφέρεια Αττικής και το οποίο όπως τόνισε θα παραδοθεί στη μαθητική κοινότητα το πρώτο εξάμηνο του 2028.
Το επόμενο σημείο επίσκεψης ήταν το Αγροκήπιο, μία έκταση 35 στρεμμάτων η οποία παραχωρήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής για τα επόμενα 50 χρόνια στον Δήμο Ασπροπύργου και θα χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθούν υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής.
Ο χώρος που παραχωρήθηκε θα ενοποιηθεί με τον ήδη υπάρχοντα χώρο που περιλαμβάνει το θεατράκι και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής θα γίνει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των παρεμβάσεων.
Ο Περιφερειάρχης στον χαιρετισμό του στο Δημαρχείο αναφέρθηκε στην αγάπη του για τη Δυτική Αττική την οποία επισκέπτεται συχνά και αναφέρθηκε στα έργα που έχουν προγραμματιστεί και έχουν ενταχθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής τα οποία ανέρχονται στα 193.000.000,00 ευρώ.
Επίσης αναφέρθηκε στο έργο του τριπλού κόμβου του Σκαραμαγκά και της ενέργειες που έχει κάνει η Περιφέρεια ώστε το Υπουργείο Υποδομών να εντάξει το έργο στο πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεών του. Το έργο αυτό, το οποίο θα δημοπρατηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα δώσει μεγάλη ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα συνολικά της περιοχής της Δυτικής Αττικής.
Τέλος ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην συνολική αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, τα έργα και τις μελέτες που έχουν προγραμματιστεί. Η Δυτική Αττική βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στο σχεδιασμό του Νίκου Χαρδαλιά και το αποδεικνύει έμπρακτα.
Οι πολίτες της Δυτικής Αττικής αξίζουν τα καλύτερα και προσπαθούμε καθημερινά να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να γίνει η πρωταγωνίστρια θετικών εξελίξεων».