Επίσκεψη Θ. Μπούρα σε Μαγούλα, Ελευσίνα και Φυλή μετά το σεισμό

Αμέσως μετά το σεισμό της 19ης Ιουλίου ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής ΝΔ Δυτικής Αττικής Θανάσης Μπούρας επισκέφτηκε τη Μαγούλα, την Ελευσίνα και την περιοχή του Δήμου Φυλής (Ζεφύρι, Ανω Λιόσια, Φυλή) προκειμένου να διαπιστώσει τις επιπτώσεις από το σεισμό και να ενημερώσει ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Ο κ. Μπούρας μετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο του Δήμου Φυλής με τη συμμετοχή του Δημάρχου κ. Χρήστου Παππού, των Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων και κλιμακίου μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών με αντικείμενο την κατάσταση των δημοσίων και δημοτικών κτιρίων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους Παιδικούς Σταθμούς και στα Σχολεία. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Μπούρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως προκειμένου να την ενημερώσει για τις ζημιές στα σχολεία. Η Υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Μπούρα ότι από βδομάδα θα αποσταλούν για έλεγχο στα σχολεία κλιμάκια εξειδικευμένων μηχανικών της ΚΤΥΠ ΑΕ (πρώην ΟΣΚ). Επίσης, επικοινώνησε με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο και με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή και τους ενημέρωσε για τα προβλήματα που προέκυψαν από το σεισμό.

Ο κ. Μπούρας συμμετείχε επίσης στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ελευσίνας για την εκτίμηση της κατάστασης μετά το σεισμό στην οποία πήραν μέρος ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Λιβάνιος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς, ο νυν Δήμαρχος κ. Τσουκαλάς, ο νεοεκλεγέντας Δήμαρχος κ. Οικονόμου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασιλείου και εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής. Ο κ. Μπούρας τόνισε πως πρέπει να οριοθετηθούν οι πληγείσες περιοχές και αφού εκτίμησε και ο ίδιος τις ζημιές τόνισε πως η πολιτεία θα δώσει έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους Δήμους που έχουν πληγεί από το σεισμό. Οι κυριότερες ζημιές συνέβησαν στο Δήμο Φυλής όπως διαπίστωσε ο ίδιος ο κ. Μπούρας με επιτόπιες επισκέψεις επί ώρες.

Ο κ. Μπούρας βρίσκεται συνεχώς στην περιοχή είναι σε διαρκή επικοινωνία με τις Δημοτικές Αρχές, συνιστά ψυχραιμία στους συμπολίτες του και διαβεβαιώνει ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button