Συγχαρητήρια Γρ. Σταμούλη στον Διονύση Πολυγένη για τη μουσική καριέρα του

Συγχαρητήρια του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη στον καλλιτέχνη Διονύση Πολυγένη, για τη διεθνή του μουσική καριέρα.

Το «NEW YORK CITY», είναι το πρώτο μουσικό άλμπουμ του Διονύση Πολυγένη ή Dennis, που κυκλοφόρησε εφέτος στις αρχές του χρόνου, από την δισκογραφική εταιρία «Hot Club Records».
Πρόκειται για ένα ρετρό swing vibe αλλά και με μια σύγχρονη μουσική προσέγγιση με μοναδικό και φρέσκο ​​στυλ. Το άλμπουμ αποτελείται από επτά jazz standards και δύο πρωτότυπες συνθέσεις του Dennis με τίτλο «Motel One» και «Mr. Vasilis».
Ο Διονύσης Πολυγένης, μπήκε δυναμικά στον καλλιτεχνικό χώρο κι έχει διακριθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ μουσικής τζαζ.
Άρχισε να ασχολείται με τη μουσική από ηλικία 10 ετών και από τα 15 του ξεκίνησε συστηματικά να μελετάει Κιθάρα κοντά στον δάσκαλό του Βασίλη Αρσενίδη.
Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο γράφτηκε στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας όπου για ένα χρόνο σπούδασε Τζαζ με τον Γιώτη Σαμαρά.
Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Groningen στην Γερμανία και μετέπειτα στο μουσικό Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ όπου ανακάλυψε την μουσική gypsy jazz.
Έχει συμμετάσχει σε πολλούς μουσικούς διαγωνισμούς κι έχει κατακτήσει πολλά σημαντικά βραβεία.
Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:
«Ο Διονύσης Πολυγένης παρά το νεαρό της ηλικίας του γράφει τη δική του ιστορία στο χώρο της τζαζ κι έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται ασφαλώς για ένα σπουδαίο μουσικό ταλέντο το οποίο αξιοποιεί ο ίδιος με το δικό του ξεχωριστό τρόπο μαγεύοντας το κοινό με την κιθάρα του.
Η μουσική ενώνει και στέλνει ωραία μηνύματα αγάπης, ειρήνης και συναδέλφωσης σε όλο τον κόσμο και ο Διονύσης με την Κιθάρα του κατάφερε να περάσει τα σύνορα και να προβάλλει με τις επιτυχίες και το έργο του την πόλη μας, το Δήμο Μεγαρέων και την Ελλάδα μας.
Έχω τη βεβαιότητα ότι ο Διονύσης θα συνεχίσει την πορεία του στο χώρο της μουσικής και θα φτάσει ακόμη πιο ψηλά.
Του εύχομαι από καρδιάς ότι καλύτερο και οι ευχές όλων των συμπολιτών θα τον συνοδεύουν στην ωραία μουσική του περιπλάνηση.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button