Αποτελέσματα 1ου Σχολικού Πρωταθλήματος Σκακιού

Δελτίο τύπου Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μεγαρέων για το 1ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού:

Ένας από τους σκοπούς της Ένωσης, όπως περιγράφονται στο Καταστατικό είναι «Η προώθηση και η ανάπτυξη κοινών πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων των Σχολείων του Δήμου Μεγαρέων, η προαγωγή της υγείας και της ασφάλειας και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε περιβαλλοντικά θέματα».

Με τους σκοπούς της Ένωσης στο μυαλό μας στην αρχή της χρονιάς, προτάθηκε για φέτος η διοργάνωση πρωταθλημάτων για όλα τα σχολεία και έτσι, επειδή κρίθηκε ότι το σκάκι είναι πιο προσιτό να διοργανωθεί, καθορίστηκε σαν πρώτος στόχος το «1ο Σχολικό Πρωτάθλημα σκακιού».

Θα ακολουθήσει καλώς εχόντων των πραγμάτων αντίστοιχο Πρωτάθλημα για ποδόσφαιρο και μπάσκετ, τον Απρίλιο και το Μάιο.

Η ομάδα οργάνωσης του πρωταθλήματος συγκροτήθηκε από το Γραμματέα της Ένωσης Ευάγγελο Παύλου και τους πιο «ειδικούς» Αντώνη Λέλη, Νίκο Χαρτοφύλακα, Χρήστο Θεοδοσίου και Βιβή Θεοδοσίου, οι οποίοι έχουν εμπειρία διοργάνωσης πρωταθλημάτων σκακιού.

Το Σάββατο 18/1/2020 στον φιλόξενο και κατάλληλο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Θέογνις», έγιναν οι αγώνες για τα Δημοτικά. Συμμετείχαν μαθητές από τα εξής σχολεία: 3ο Δημοτικό Μεγάρων, 4ο Δημοτικό Μεγάρων, 5ο Δημοτικό Μεγάρων, 6ο Δημοτικό Μεγάρων 7ο Δημοτικό Μεγάρων, 8ο Δημοτικό Μεγάρων, 9ο Δημοτικό Μεγάρων, 3ο Δημοτικό Νέας Περάμου και ένα ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας.

Το Σάββατο 25/1/2020 έγιναν στον Θέογνι οι αγώνες για τα Γυμνάσια-Λύκεια του ∆ήμου Μεγαρέων. Συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από τα 1ο Γυμνάσιο Μεγάρων, 2ο Γυμνάσιο Μεγάρων, 3ο Γυμνάσιο Μεγάρων, Γυμνάσιο Νέας Περάμου και 1ο Λύκειο Μεγάρων.

Πραγματοποιήθηκαν έξι (6) αγωνιστικοί γύροι για το Δημοτικό και πέντε (5) αγωνιστικοί γύροι για το Γυμνάσιο – Λύκειο, σύμφωνα με το Ελβετικό σύστημα με γύρους- βαθμολογία και με τις κληρώσεις να γίνονται σύμφωνα με το πρόγραμμα Swiss-manager.

Την Κυριακή 26/1/2020 πραγματοποιήθηκε στο Θέογνι το σιμουλτανέ, με 15 από τους καλύτερους συμμετέχοντες στο Πρωτάθλημα, απέναντι στον πρωταθλητή Σπύρο Νικολάου Χαρτοφύλακα.

Οι 15 παρτίδες που έγιναν ταυτόχρονα κράτησαν μια (1) ώρα και 10 λεπτά περίπου, όσο χρειάστηκε ο Σπύρος να επικρατήσει και στους 15 αγώνες! Κατά τη διάρκεια των αγώνων δεν ακουγόταν ούτε ψίθυρος από τους γονείς και τους μαθητές που παρακολουθούσαν!

Το σιμουλτανέ τίμησε με την παρουσία του ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής κύριος Ευάγγελος Λιάκος. Κατά το σιμουλτανέ, πιο σθεναρά από όλους αντιστάθηκε στον έμπειρο σκακιστή, ο Γιώργος Κωνσταντίνου Μουστάκας.

Τα μετάλλια στα Δημοτικά απονεμήθηκαν στους εξής νικητές:

Στην κατηγορία ∆’, Ε’ και Στ’ Δημοτικού οι: Χριστοδούλου Σοφία (Στ’), Χατζή Βερονίκη – Ιωάννα (Στ’) και Παλιούρας Μενέλαος (Στ’), όλοι του 3ου Δημοτικού Μεγάρων!

Στην κατηγορία Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού οι: Μουστάκας Γιώργος Γ’ – 4ο Δημοτικό Μεγάρων, Χαρτοφύλακα Στεφανία Γ’ – 5ο Δημοτικό Μεγάρων και Σακελλαρίου Σταμάτης Γ’ – 5ο Δημοτικό Μεγάρων.

Το Χρυσό Τρόπαιο απονεμήθηκε στον Παλιούρα Γιώργο – 1ο Λύκειο Μεγάρων που κατέκτησε την 1η θέση στη γενική κατάταξη με 5 στις 5 νίκες.

Τα μετάλλια στα Γυμνάσια-Λύκεια απονεμήθηκαν στους εξής νικητές: Χρυσό μετάλλιο: Πέγκος Στυλιανός – 1ο Γυμνάσιο Μεγάρων & Βοϊδονικόλας Αίαντας – Γυμνάσιο Νέας Περάμου. Αργυρό μετάλλιο: Μαντζαβίνος Παναγιώτης-2ο Γυμνάσιο Μεγάρων & Μιχάλαρος Δημήτριος-1ο Γυμνάσιο Μεγάρων. Χάλκινο μετάλλιο: Μαυρομάτης Ιωάννης– 3ο Γυμνάσιο Μεγάρων & Σταθοπούλου Μαρία – Γυμνάσιο Νέας Περάμου.

Σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν δόθηκαν έπαινοι συμμετοχής από το ∆.Σ. της Ένωσης Γονέων: Τον Πρόεδρο Νίκο Σερτ, τον Γραμματέα Ευάγγελο Παύλου, τους Αντιπροέδρους Γιώργο Ψαρρά και Ιωάννη Μιχαλόπουλο, την ταμία Κατερίνα Λουκά – Σταμπόλα και τον υπεύθυνο Δημοσίων σχέσεων Θωμά Κώτση. Τα μετάλλια απονεμήθηκαν από την Αντιδήμαρχο κυρία Ελένη Ρήγα, τον Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών κύριο Σπυρίδωνα Τσιούνη που τίμησαν τη διοργάνωση με την παρουσία τους.

Η Ένωση Γονέων απένειμε τιμητική πλακέτα – ενθύμιο στον πρωταθλητή Σπύρο Νικολάου Χαρτοφύλακα και τιμητική πλακέτα – ενθύμιο του 1ου Σχολικού Πρωταθλήματος σκακιού στο Δήμο Μεγαρέων, που παρέλαβε η Αντιδήμαρχος κυρία Ελένη Ρήγα.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους, η Πρόεδρος του ΣΓ&Κ του 8ου ∆ημοτικού, κυρία Κατερίνα ∆έσκου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Άγγελος Μακρυγιάννης και οι βουλευτές Δυτικής Αττικής κ.κ. Ευάγγελος Λιάκος και Αθανάσιος Μπούρας.

Όλα τα παιδιά και οι γονείς πήραν έτοιμο ατομικό κομμάτι βασιλόπιτας και το Πρωτάθλημα έκλεισε με την κοπή της Βασιλόπιτας της Ένωσης Γονέων από τον Πρόεδρο Νίκο Σερτ.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Θέογνις» που φιλοξένησε το Πρωτάθλημα, τον σκακιστικό αθλητικό όμιλο «Α.Ο. Ωρίων» για το σύνολο της υποστήριξης, τον Δήμο Μεγαρέων για την προμήθεια των τραπεζιών των αγώνων, τον Ανδρέα Γεωργακή, τον Θωμά Κώτση, την Κατερίνα Λουκά και το Νίκο Σερτ για τις χορηγίες τους και ευχόμαστε το Σχολικό πρωτάθλημα σκακιού να γίνει θεσμός.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button