Επερώτηση στη Βουλή για το έργο αντικατάστασης αγωγών ύδρευσης των Μεγάρων

Επερώτηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς, για την συνέχιση του έργου αντικατάστασης αγωγών ύδρευσης των Μεγάρων, κατέθεσε ο Βουλευτής του κόμματος “Ποτάμι”, καθηγητής κ. Γιώργος Μαυρωτάς.

 

Η επερώτηση έγινε σε συνέχεια των πρωτοβουλιών της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Σταμούλη, με σκοπό την συνδρομή των βουλευτών και άλλων πολιτικών της περιφέρειας, στην επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει από την διακοπή χρηματοδότησης του έργου, παρότι αυτό είναι ενταγμένο στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “ΑΤΤΙΚΗ 2007-2013”, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

 

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών, έχουν ήδη κινητοποιηθεί οι αρμόδιοι φορείς για την επανέναρξη των εργασιών, οι οποίες διεκόπησαν από τις 3/6/2015, λόγω μη πληρωμής του εργολάβου από την Περιφέρεια, όπως προαναφέρθηκε.

 

Παράλληλα η Διοίκηση του Δήμου προσπαθεί με κάθε τρόπο να διορθώσει την άσχημη κατάσταση των δρόμων, κάτι που δυστυχώς δυσχεραίνει η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην χώρα και ιδιαίτερα τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, όπως το κλείσιμο των τραπεζών και η αδυναμία ακόμη και για τροφοδοσία με καύσιμα, των οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου.

 

Επιπλέον, εκ μέρους του Δήμου έχει σταλεί εξώδικο προς τον εργολάβο του έργου, o οποίος είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την κακή κατάσταση των δρόμων, προκειμένου να αποκαταστήσει άμεσα τα χαντάκια στους δρόμους που δημιουργούν τεράστια προβλήματα σε πεζούς και οχήματα, ειδάλλως τον λόγο θα έχει η δικαιοσύνη.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button