Εντυπώσεις από το πρόσφατο Δημ. Συμβούλιο σχετικά με τα αδέσποτα του Λουκά Μπισταράκη

Υπό την πίεση των ζωόφιλων ο Δήμος μας τοποθέτησε ταΐστρες και ποτίστρες, για την διευκόλυνση των σκύλων, διαταράσσοντας την φυσική ισορροπία. Έτσι οι σκύλοι αυξάνονται και πληθύνονται και κατακυριεύουν την πόλη.

 

 Όπως δεν γνωρίζετε τα ζώα και ο σκύλος έχουν το ένστικτο της κυριαρχίας, δίνουν μάχες μεταξύ τους για την κυριαρχία του χώρου, εξού και ο όρος, σκυλοκαβγάς. Τα μικρά παιδιά λόγω μεγέθους αποτελούν εύκολο στόχο, στο χώρο που ο σκύλος θεωρεί δικό του, μην σας παραξενεύουν, λοιπόν, οι επιθέσεις. Η φυσική επιλογή, διαλέγει, επιλέγει τους ισχυρούς, τους υπόλοιπους τους εξαφανίζει και διατηρεί την οικοισορροπία, γι’ αυτό στα χρόνια τα δικά μου δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα.

 

Σ’ ένα νησί, ακατοίκητο, του Αιγαίου υπήρχαν αγριοκάτσικα. Το καλοκαίρι, λόγω έλλειψης νερού, ψώφαγαν τα περισσότερα και επιζούσαν τα πιο δυνατά, έτσι αιώνες επικρατούσε ισορροπία στο περιβάλλων του νησιού Ένας ανόητος «ζωόφιλος» δήμαρχος κοντινού νησιού μετέφερε νερό και τροφές ένα καλοκαίρι στο νησί, για να σώσει τα κατσίκια . Αποτέλεσμα, διαταραχή της ισορροπίας, καταστράφηκε η βλάστηση και ο δήμος ταΐζει και ποτίζει όλο το χρόνο τα κατσίκια. Δυστυχώς το πρόβλημα όπως βλέπετε δεν είναι και τόσο εύκολο, στη λύση του.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button