Ενέργεια του Δήμου για να ανοιχθεί είσοδος της πόλης στα «Καμίνια»

Με έγγραφο, που υπογράφεται από το Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη, το οποίο  συνοδεύεται και από σχετικό χάρτη και τοπογραφικό διάγραμμα, που απευθύνεται στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στη Διεύθυνση Οδικών Υποδομών, προτείνεται και ζητείται η κατασκευή νέου ισόπεδου κόμβου επί της Π.Ε.Ο.Α.Κ. νότια της πόλης των Μεγάρων στη θέση “Καμίνια”.

 

Ο Δήμαρχος αναφέρει:

«Νότια της πόλης των Μεγάρων τη δεκαετία του 1990 έγιναν μεγάλες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο πρωτεύον και δευτερεύον Εθνικό Οδικό Δίκτυο.

 

Συγκεκριμένα έγινε νέα χάραξη της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου (Ολυμπία Οδός) από το ύψος των Μεγάρων και δυτικά έως τη θέση “Κακιά Σκάλα” Κινέττας.

 

Εξαιτίας της νέας χάραξης έγιναν μεγάλες αλλαγές στο δευτερεύον και τριτεύον Εθνικό Οδικό Δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή.

 

Στα πλαίσια των αλλαγών αυτών η Δυτική Είσοδος των Μεγάρων, η οποία ακολουθούσε την διαδρομή Π.Ε.Ο.Α.Κ. (θέση Καμίνια) – 28η Οκτωβρίου –  κέντρο πόλης, καταργήθηκε.

 

Αυτό συνέβη αφού τμήμα της Π.Ε.Ο.Α.Κ. στο σημείο εκείνο έγινε αδιέξοδο και ουσιαστικά καταργήθηκε αφού το οδόστρωμά του καταλείφθηκε από την διαπλάτυνση της τότε νέας Εθνικής Οδού που εξελίχθηκε πλέον σε δρόμο του δευτερεύοντος Εθνικού Οδικού Δικτύου.

 

Οι πιο πάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δυσκόλεψαν την είσοδο των κατοίκων και των επισκεπτών που προέρχονται από περιοχές δυτικά των Μεγάρων, (Κινέττα, Άγιοι Θεόδωροι, Κόρινθος) στην πρόσβασή τους στο κέντρο της πόλης καθώς και την έξοδό τους από αυτό, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί η επισκεψιμότητα της πόλης ενώ επιβάρυνε κυκλοφοριακά άλλους δρόμους που δέχτηκαν την κυκλοφορία αυτή.

 

Όλα τα παραπάνω καθιστούν επιτακτική την δημιουργία ισόπεδου Κόμβου στη θέση “Καμίνια” νότια της πόλης των Μεγάρων, στο σημείο που φαίνεται  στο συνημμένο χάρτη, ώστε να αποκατασταθεί η Δυτική Είσοδος – Έξοδος της πόλης των Μεγάρων, που θα συμβάλλει στη βελτίωση της επισκεψιμότητας και στην εξομάλυνση της κυκλοφορίας της.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button