«Πολίτες Μεγάρων κατά των πλειστηριασμών»

Μια νέα κίνηση δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες, οι «Πολίτες Μεγάρων κατά των πλειστηριασμών», από μια ομάδα πολιτών με σκοπό την αλληλεγγύη σε κάθε συμπολίτη που κινδυνεύει να χάσει τα περιουσιακά του στοιχεία λόγω αδυναμίας εκπλήρωσης των οικονομικών υποχρεώσεων του απέναντι σε τράπεζες, εφορία, ΔΕΗ και άλλα.

 

Οι  «Πολίτες Μεγάρων κατά των πλειστηριασμών» σας προσκαλούν στην  πρώτη τους συνάντηση σε τοπικό επίπεδο την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00 στο cafe Loft στην κεντρική πλατεία των Μεγάρων. Αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση αυτή θα είναι η πρώτη τους επέμβαση σε πλειστηριασμό, οι συνέπειες της κινητοποίησης, ο τρόπος που θα γίνει η επέμβαση ώστε να είναι καθ' όλα νόμιμοι και επιπλέον για να γνωρίσουν τα νέα μέλη.

 

Αναλυτικότερα για την κίνηση τους σε ανακοίνωση αναφέρουν:

«Είμαστε μία ομάδα πολιτών που δεν μπορούμε να αδιαφορούμε για τους συνανθρώπους μας. Ξεκινήσαμε πριν 10 μέρες να το συζητάμε σοβαρά, σε 9 μέρες μαζευτήκαμε και το μικρό μας «κίνημα» είναι έτοιμο με αποφασιστικότητα, σοβαρότητα και αποφασισμένοι να σταματήσουμε τα κοράκια που ξεσκίζουν τις σάρκες μας. Αφήσαμε τις πολιτικές μας ταυτότητες στο σπίτι και δώσαμε τα χέρια για το κοινό καλό. Θα είμαστε απέναντι στην τράπεζα που θα προσπαθήσει να πάρει το σπίτι του γείτονα, απέναντι σε αυτόν που θα βάλει την υπογραφή του να κοπεί το ρεύμα του άνεργου, στον τοκογλύφο που θέλει να πάρει το χωραφάκι του αγρότη και σε όποια αδικία αντιληφθούμε η ενημερωθούμε με την βοήθεια του κάθε πολίτη.

 

Οι λόγοι πολλοί για την συμμετοχή σας στην ομάδα μας, όλοι έχουμε κάποιον φίλο-συγγενή-γνωστό, αν όχι τον ίδιο μας τον εαυτό, που αυτή την στιγμή δεν μπορεί να είναι τυπικός στις υποχρεώσεις του (πληρωμές σε τράπεζα-εφορία-ΔΕΗ κα) αυτό όμως δεν είναι λόγος να μας αρπάξουν τον ιδρώτα μιας ζωής, δεν είναι λόγος φυλάκισης πολιτών, δεν είναι λόγος να αφήσεις οικογένειες στο δρόμο. Πολλοί από εσάς θα πείτε «και τι μπορώ να κάνω εγώ; άλλωστε δεν έχω τέτοιο πρόβλημα» και εμείς σου απαντάμε «ούτε εκείνοι είχαν γιατί είχαν δουλειά και βάση αυτού ήταν και τυπικοί στις υποχρεώσεις τους». Έχουμε την εντύπωση πως η «φωτιά» που καίει το σπίτι του γείτονα δεν θα κάψει το δικό μας; Λάθος. θα το κάψει αν εμείς δεν βοηθήσουμε εκείνον, γιατί όταν θα φτάσει η φωτιά σε εμάς και εκείνος θα λείπει από δίπλα μας.

 

Αλληλεγγύη λοιπόν είναι η μαγική λέξη, μόνο η αλληλεγγύη μπορεί να σε βοηθήσει στις μέρες μας, κανένα κράτος, κανένα πολιτικό κόμμα, κανένας λύκος με την προβιά του πρόβατου. Σας θέλουμε όλους κοντά μας, η δύναμη μας όλοι εσείς που αρνείστε τον καναπέ και την σιγουριά σας, όλοι εσείς που βλέπετε το μέλλον και ξέρετε πως είναι η αρχή και τα χειρότερα έρχονται. τώρα είναι η ώρα, τώρα που είναι ακόμα νωρίς. Μπορείτε να μας βρείτε και να ενημερωθείτε για τις κινητοποιήσεις της ομάδας μας μέσα από την σελίδα μας στο Facebook «Πολίτες Μεγάρων κατά των πλειστηριασμών». Η συμμετοχή όλων σας είναι δύναμη. Μπορούμε και πρέπει να αντισταθούμε στην αδικία.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button