Ενεργοί Πολίτες Μεγάρων-Νέας Περάμου: «Η Αριστερή Ηθική της εργοδοσίας»

Με έκδηλο ενδιαφέρον και τεράστια περιέργεια μελέτησα την επιστολή που αποστείλατε στον πρωθυπουργό με αφορμή το τραγικό συμβάν του θανάτου ενός συμπολίτη μας.

 

Με λύπη διαπίστωσα ότι η όλη προσπάθεια αφορούσε την αποκατάσταση της υπόληψής σας, που νιώσατε να θίγεται από μια ανακοίνωση του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, και στην οποία με αφορμή το τραγικό συμβάν στο δήμο μας, γίνεται αναφορά σε πλημμελείς ενέργειες δημάρχων που στοιχίζουν τη ζωή συνανθρώπων μας.

 

Δηλώσατε ότι ο δήμος θα συμπαρασταθεί στην οικογένεια του νεκρού. Δηλώσατε το ‘’αυτονόητο’’.

 

Να ‘στε καλά! Μήπως θα άπρεπε να αισθάνονται και υποχρεωμένοι οι γονείς του, που αφού έθαψαν το παιδί τους θα τύχουν και της αμέριστης συμπαράστασης σας; Αυτές τις  ώρες σιωπούν κύριε δήμαρχε. Σιωπούν ως ελάχιστο φόρο τιμής στο νεκρό και στον αβάσταχτο πόνο των δικών του ανθρώπων, που δεν μπορεί να απαλύνει καμιά δήλωση του νόμου 105, που επικαλείστε για την νομιμότητα της πρόσληψης.

 

Υπεύθυνη δήλωση να εργαστεί υπέγραψε! Όχι να σκοτωθεί. Σε μια υπηρεσία του Δήμου του οποίου έρχεστε σκοτώθηκε ένας άνθρωπος. Και εσείς ήσασταν προϊστάμενος του. Αυτόν τον θάνατο δεν τον νομιμοποιεί κανένας νόμος, καμία διάταξη, καμία υπεύθυνη δήλωση. Διότι ακόμη κι αν τηρήθηκε 100 % το γράμμα του νόμου, υπάρχει και το ‘’ηθικόν’’ της υπόθεσης. Ιδιαίτερα η ‘’αριστερή ηθική’’ που επικαλείστε. Και στην ‘’αριστερή ηθική’’ η ανθρώπινη ζωή δεν αντισταθμίζεται από τη νομιμότητα σας.

 

Να υποθέσουμε ότι την ‘’αριστερή ηθική’’ την οποία επικαλείστε τη διδαχθήκατε. Στους κομματικούς σας μηχανισμούς που συμμετείχατε δεν συμμετείχατε σε κόμματα.

 

Διότι σίγουρα στους αγώνες των εργαζομένων στο εργατικό κίνημα στις απεργίες, στις πορείες και στα πεζοδρόμια των διεκδικήσεων σίγουρα δε την συναντήσατε.

 

Αφήστε την λοιπόν ήσυχη την ‘’αριστερή ηθική’’. Δε την γνωρίζετε. Και δε τη γνωρίζετε διότι ποτέ δεν υπήρξατε αριστερός. Εκτός αν είστε και ολίγον αριστερός!!!!!! Μπορεί να χωρέσει στον ευρύτερο φάσμα της πολιτικής και κομματικής ανεξαρτησίας σας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button