Ενέργειες για τον καθαρισμό ρεμάτων από τον Δήμο Μεγαρέων

Ενέργειες για τον καθαρισμό ρεμάτων από τον Δήμο Μεγαρέων

therealstory-728×90

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, στο πλαίσιο της πρόληψης νέων πλημμυρών, με έγγραφό του στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (18853/5.10.2018), στην Περιφέρεια Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής ζητεί οι αρμόδιες Υπηρεσίες να προβούν ΑΜΕΣΑ στον καθαρισμό του λιμανιού της Νέας Περάμου και των ρεμάτων της περιοχής του Δήμου Μεγαρέων με προτεραιότητα στα ρέματα της Πίκας Κινέτας και Γιώργη της Νέας Περάμου.

Το κείμενο της επιστολής του Δημάρχου έχει ως εξής:

Θέμα: Καθαρισμός Ρεμάτων

Σας γνωρίζουμε, ότι οι φετινές έντονες βροχοπτώσεις και κυρίως οι πλημμύρες της 29ης και 30ης Σεπτεμβρίου 2018, γέμισαν τις κοίτες των ρεμάτων με μεγάλο όγκο φερτών υλικών. Το ρέμα, που εκβάλει στο λιμάνι της Νέας Περάμου, δημιούργησε μεγάλη πρόσχωση σε αυτό και είναι πολύ πιθανόν στην επόμενη βροχόπτωση να δημιουργηθεί μέσα στο λιμάνι η κατάσταση της 15ης Νοεμβρίου 2017.

Τα γεγονότα αυτά έχουν δημιουργήσει τέτοια κατάσταση στα ρέματα, που σε μία μελλοντική (που μπορεί να είναι και στο άμεσα κοντινό μέλλον) έντονη βροχόπτωση, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν αποτελέσματα αντίστοιχα με αυτά της 15ης Νοεμβρίου 2017, τα οποία δεν θέλουμε ούτε να σκεφτόμαστε.

Μετά τα παραπάνω, παρακαλούμε, όπως προβείτε ΑΜΕΣΑ στον καθαρισμό του λιμανιού και των ρεμάτων της περιοχής μας με προτεραιότητα των ρεμάτων ΠΙΚΑ Κινέτας και Γιώργη Νέας Περάμου.

Σχετικά άρθρα

To megaratv.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.
Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.