Συλλήψεις μελών συμμορίας που έκλεβαν σε Μέγαρα και Δυτ. Αττική

Νέα συμμορία που δραστηριοποιούταν στην περιοχή μας εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων.  Τα μέλη της κατηγορούνται για 72 περιπτώσεις κλοπών σε Δυτική Αττική και Κορινθία, οι 34 εκ των οποίων στα Μέγαρα. 
 
Από τα 10 ταυτοποιημένα μέλη της συμμορίας συνελήφθησαν οι 4 στους καταυλισμούς Μεγάρων και Μάνδρας, ενώ άλλοι 3 έχουν ήδη προφυλακιστεί στην Κόρινθο.
 
Αναλυτικότερα, τα μέλη της συμμορίας δρούσαν κυρίως βραδινές και μεταμεσονύχτιες ώρες και επέλεγαν ως επί το πλείστον καταστήματα (περίπτερα, βενζινάδικα, καφετέριες, κοσμηματοπωλεία, κ.ά.) από τα οποία αποσπούσαν χρήματα, κοσμήματα και τσιγάρα. Φρόντιζαν να έχουν πάντα καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φορούσαν γάντια στα χέρια.
 
Για τη δράση τους έκλεβαν και χρησιμοποιούσαν παλαιάς τεχνολογίας Ι.Χ.Ε. αλλά και Ι.Χ.Φ. τα οποία πολλές φορές τα χρησιμοποιούσαν για να παραβιάσουν τα καταστήματα, πέφτοντας σ τις προθήκες τους.  Τις περισσότερες φορές, και ενώ είχαν αφαιρέσει τιμαλφή και προϊόντα, τα εγκατέλειπαν έχοντας ήδη προκαλέσει πολλές φθορές, ενώ σ0ε ορισμένες περιπτώσεις έφτασαν μέχρι το σημείο να τα κάψουν ολοσχερώς για να μην αφήσουν ίχνη τους. 
Σε κάθε πράξη συμμετείχαν 5 με 10 άτομα. Σε περιπτώσεις όπου γινόταν αντιληπτοί δε δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία, να εμβολίσουν οχήματα ή να απειλήσουν με πιστόλι ή κυνηγετική καραμπίνα όπως αναφέρουν στις μαρτυρίες τους οι παθόντες και οι μάρτυρες.
 
Το κέρδος τους από τα κλοπιμαία φαίνεται να ξεπερνά τις 300.000€. Αναλυτικά:
37 οχήματα 
13 κλοπές-ληστείες σε περίπτερα
6 κλοπές-ληστείες σε βενζινάδικα
2 κλοπές-ληστείες σε κοσμηματοπωλεία
11 κλοπές-ληστείες σε λοιπά καταστήματα
2 κλοπές-ληστείες σε οικίες
4 ληστείες σε πεζούς
 
Όσοι πολίτες μπορούν να διακρίνουν στις φωτογραφίες κάποιο προσωπικό τους αντικείμενο ή έχουν δηλώσει ως κλεμμένο κάτι, να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων στο 22960 28001.
 
""
 
""
 
""

Παρόμοια άρθρα

Back to top button