Έλεγχος εισόδου στα σούπερ μάρκετ από Δευτέρα 16/3

Συγκεκριμένος αριθμός ατόμων θα μπορεί να μπαίνει από Δευτέρα (ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα), στα σούπερ μάρκετ, λόγω του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο OPEN TV.

Στόχος είναι να αποφευχθούν οι εικόνες των τελευταίων ημερών στα σούπερ μάρκετ, όπου συνωστίζονταν δεκάδες άνθρωποι, νέοι, ηλικιωμένοι ακόμα και παιδιά πολύ περισσότερο όταν από την Παρασκευή έχει μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων σε αυτά.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παπαθανάσης, ανάλογα με τα τετραγωνικά του κάθε καταστήματος θα μπαίνει και ανάλογος αριθμός καταναλωτών, με έλεγχο στην είσοδο, ώστε να μην εισέρχονται όλοι μαζί. «Είμαστε και σε ανοιχτή γραμμή με όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ της χώρας» ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης τονίζοντας ότι «τα πράγματα θα εξομαλυνθούν από την εβδομάδα που έρχεται».

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι «υπάρχει επάρκεια για τρεις μήνες και δεν χρειάζεται να τρέχουν οι πολίτες στα σούπερ μάρκετ, γιατί μπορεί να τους χαλάσουν τα πράγματα γιατί δεν θα τα χρειαστούν». Ο ίδιος μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ξεκινούν κάθε πρωί επισκέψεις σε σούπερ μάρκετ, όπου θα επιτρέπεται η παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων, ώστε να εξετάζουν την επάρκεια αγαθών.

Τόνισε ακόμα ότι τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν και ως delivery, ενώ αυτό θα γίνεται ακόμα και τις Κυριακές.

Τέλος το υπουργείο μελετά και την επέκταση ωραρίου, αν χρειαστεί.

Για τα μέτρα για να αποκλιμακωθεί η πίεση που υφίσταται αυτή τη στιγμή η αγορά από την αυξημένη ζήτηση, μίλησε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στον ΣΚΑΪ το Σάββατο, αναφέροντας ότι θα έρθει πακέτο μέτρων για τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως μεταξύ άλλων θα διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, θα δοθεί η δυνατότητα για τηλεφωνικές παραγγελίες και τις Κυριακές ενώ θα επιτραπεί η λειτουργία στα σούπερ μάρκετ που βρίσκονται εντός εμπορικών κέντρων, εφ’ όσον έχουν ξεχωριστή είσοδο. Με την τελευταία κίνηση, προβλέπεται να προστεθούν ακόμη 20 – 25 καταστήματα σούπερ μάρκετ για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button