Ανεπαρκής η υδροδότηση στο Αλεποχώρι

Στο Αλεποχώρι Αττικής υπάρχει μεγάλο πρόβλημα έλλειψης νερού, στο κομμάτι που υδροδοτείται και ανήκει στον δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Εδώ και μερικά χρόνια, όπως τονίζουν οι κάτοικοι και παραθεριστές της περιοχής, το νερό λιγοστεύει. Κάθε χρόνο το πρόβλημα εντείνεται. Ιδιαιτέρως τους καλοκαιρινούς μήνες η υδροδότηση είναι ανύπαρκτη. Οι περισσότεροι μόνιμοι κάτοικοι έχουν λύσει, αναγκαστικά, το πρόβλημά τους με δεξαμενές, οι οποίες τροφοδοτούνται από βυτία, πιεστικά μηχανήματα για να αυξάνουν την πίεση του νερού και διάφορες άλλες «πατέντες» για να μπορέσουν να παραμείνουν στα σπίτια τους. Τις ίδιες λύσεις έχουν ακολουθήσει και κάποιοι από τους ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών ώστε να είναι δυνατή η χρήση των σπιτιών τους, έστω για λίγες ημέρες. Όσοι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, δεν επισκέπτονται πλέον τα σπίτια τους, με αποτέλεσμα ο οικισμός κάθε χρόνο να χάνει σημαντικό αριθμό επισκεπτών και παραθεριστών.

Κάτοικοι από το Αλεποχώρι καταγγέλλουν στον ΑΝΤ1 ότι έχουν μείνει χωρίς πόσιμο νερό εδώ και τρεις μήνες, ενώ όπως τονίζουν ακόμη και για να πλυθούν πληρώνουν βυτία να μεταφέρουν νερό.

Όπως σημειώνουν, η περιοχή χωρίζεται σε δύο δήμους το Αλεποχώρι Μάνδρας και το Αλεποχώρι Μεγαρέων που παίρνει νερό από ιδιώτη και δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Όπως επεσήμαναν οι κάτοικοι, η δημοτική γεώτρηση έχει στερέψει και μόνο το 1/10 των σπιτιών έχει νερό. Επιπλέον καταγγέλλουν ότι στο νερό εντοπίστηκε εξασθενές χρώμιο που είναι συσσωρευτικό στον οργανισμό και καρκινικό. Βγήκε επιχορήγηση από το υπουργείο Εσωτερικών, 170.000 ευρώ ώστε να γίνει αφαλάτωση, αλλά το έργο κόλλησε στη γραφειοκρατία και ακολούθησαν ασφαλιστικά μέτρα από άλλη εταιρεία.

Στην εκπομπή μίλησε και ο γγ δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας Στάθης Ραγκούσης, που σημείωσε ότι είναι πρόβλημα που βασανίζει για χρόνια την περιοχή και οι ίδιοι το εντόπισαν το 2015 έπειτα από αναλύσεις νερού. Όπως σημείωσε ζήτησαν από την Περιφέρεια και το αρμόδιο υπουργείο να μεταφερεθεί νερό από την ΕΥΔΑΠ.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button