Ελεύθερη είσοδος για όλους πλέον στο Δημοτικό Στάδιο Μεγάρων

Ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος», Σπύρος Τσιούνης, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση.

«Με απόφασή του το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ Ηρόδωρος Δήμου Μεγαρέων από αύριο 15/12/2021 καταργεί το κόστος έκδοσης της ηλεκτρονικής κάρτας εισόδου – εξόδου ύψους 5 ευρώ για τους ενήλικες και 1 ευρώ για τους ανήλικους όπως ίσχυε μέχρι σήμερα στο αθλητικό συγκρότημα του δημοτικού σταδίου «Μεγαρέων Ολυμπιονικών» για όλους τους αθλητικούς συλλόγους, μέλη, γονείς-συνοδούς, καθώς και οποιονδήποτε πολίτη επιθυμεί να χρησιμοποιεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις.
Το ζητήσατε κι εμείς το κάναμε πράξη! Συνεχίζουμε!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση για κατάργηση του κόστους έκδοσης της κάρτας εισόδου δεν έτυχε ομοφωνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες διαφώνησαν οι κ.κ. Νικολάου Σπύρος, Σύρκος Γιώργος, Θ. Φυλακτός και κ. Βόρδου Μαρία.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αντιπρόεδρο του «Ηρόδωρου», Σπύρο Κουντεμάνη, ο οποίος ψήφισε υπέρ της κατάργησης αντιτίμου εισόδου, μας επεσήμανε τη διαφωνία του στο επιχείρημα – όσων φήφισαν κατά – πως πρέπει να πληρώνεις έστω κάτι μικρό για να εκτιμάς τον χώρο που μπαίνεις. Η αιτιολογία του στηρίζεται όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο ότι «δεν μπορούμε να περνάμε το μήνυμα ότι μπορούμε να συμπεριφερόμαστε όπως θελουμε στους δημόσιους χώρους επειδή είναι δωρεάν η πρόσβαση. Πρέπει να «εκπαιδεύσουμε» τους πολίτες και να τους εμπνεύσουμε το αίσθημα σεβασμού του Δημόσιου χώρου πέρα από το οικονομικό αντίτιμο και χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν για την είσοδό τους σε αυτόν. Βεβαίως και σκοπός είναι να έχουμε πλήρη εικόνα για το ποιος μπαίνει και βγαίνει γι’ αυτό και η κάρτα εισόδου διατηρείται, αλλά χωρίς κόστος».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «δεν στέκομαι στο αν τα πέντε ευρώ είναι μικρή ή μεγάλη επιβάρυνση για κάποιον. Θεωρώ ότι δεν μπορεί ένα νομικό πρόσωπο σαν τον Ηρόδωρο, που του έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο η διαχείρηση των αθλητικών χώρων να επιβάλλει στον δημότη να πληρώνει για να χρησιμοποιεί τους χώρους αυτούς. Οι χώροι αυτοί ανήκουν στον Δήμο άρα και στους δημότες και η πρόσβαση σε αυτούς πρέπει να είναι δωρεάν. Φυσικά υπάρχει η υποχρέωση από την πλευρά των πολιτών να τηρούν τους κανονισμούς λειτουργίας των χώρων και σε σχέση με τις προϋποθέσεις για την είσοδο τους αλλά και σε σχέση με τον τρόπο χρήσης και τη συμπεριφορά τους όταν βρίσκονται στους χώρους αυτούς».

Από τους διαφωνούντες ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής παράταξης «Μαζί με Όραμα», Σπύρος Νικολάου, ανέφερε ότι «δεν είναι απαγορευτικό ή επιβαρυντικό το εφ’ άπαξ κόστος των 5 ευρώ για την έκδοση μιας κάρτας με την οποία μπορεί να εισέρχεται ο κάθε δημότης στους χώρους του σταδίου Μεγάρων και να αθλείται ή να μπορεί απλώς να βαδίζει για λόγους υγείας με ασφάλεια και ησυχία».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button