Έκθεση χαρακτικής του Φώτη Βάρθη και πασχαλινό παζάρι από τον Θέογνι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάρων “Ο Θέογνις” παρουσιάζει το νέο ζωγράφο και χαράκτη Φώτη Βάρθη στην ατομική του έκθεση με τίτλο “Η Ρομφαία της Αυγής” με χαρακτικά έργα  & το αυθεντικό χειροποίητο βιβλίο.

 

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Σάββατο 23 Απριλίου στις 20:00 και θα διαρκέσει έως τις 20 Μαΐου

 

Τα εγκαίνια θα πλαισιώσει μουσικά η χορωδία Αγ. Αλεξάνδρου.

 

Παράλληλα με την έκθεση στη μικρή έκθεση του συλλόγου θα λάβει χώρα Πασχαλινό Παζάρι με εικαστικά χειροποίητα διακοσμητικά αυγουλάκια, λαμπάδες, χειροποίητα γλυκά και φωτογραφίες/καδράκια τυπωμένες σε fine art χαρτί.

 

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη:

O Φώτης Βάρθης είναι εικαστικός, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών και ασχολείται με την χαρακτική. Έχει εμμονή με την βυζαντινή αγιογραφία από την οποία εμπνέεται για να φτιάξει τα έργα του. Πριν από δύο χρόνια είχε κυκλοφορήσει μία σειρά με χαρακτικά έργα στα οποία είχε σχεδιάσει δημοφιλείς ήρωες της σύγχρονης ποπ κουλτούρας σαν βυζαντινούς αγίους. Η τελευταία του δουλειά που μόλις κυκλοφόρησε είναι «Η Ρομφαία της Αυγής» μία παραδοσιακή ιστορία σε βιβλίο που έγραψε και εικονογράφησε ο ίδιος. Το κάθε βιβλίο είναι μοναδικό, περιλαμβάνει 14 έργα χαρακτικής και κυκλοφορεί σε 52 αριθμημένα αντίτυπα και 7 δοκίμια. Η συνολική εργασία πάνω στο βιβλίο κράτησε περίπου δύο χρόνια και το μεγαλύτερο ποσοστό πήρε η ολοκλήρωση των χαρακτικών έργων. Ο σχεδιασμός του βιβλίου, η επιλογή γραμματοσειράς, η επιλογή χαρτιού και όλη η επιμέλεια του βιβλίου είναι μία δουλειά που έχει μεγάλο κόστος και απαιτεί αφοσίωση. Είναι το πρώτο ολοκληρωμένο αυθεντικό βιβλίο που δημιούργησε ο καλλιτέχνης, υπό την καθοδήγηση του δασκάλου του στην ΑΣΚΤ, Γ. Γουρζή. Η πολύπλοκη τεχνική του Φώτη Βάρθη δένει με την ιδιαίτερη αισθητική του και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

""

""

 

 

""

Παρόμοια άρθρα

Back to top button