Μια σύγχρονη Δημοτική Βιβλιοθήκη «χτίζεται» από τον Δήμο στην Νέα Πέραμο

Η γνώση αποτελεί ένα σημαντικό εφόδιο για δημότες με αντίληψη και άποψη. Στο πλαίσιο της προώθησης της γνώσης και διευρυμένα  της πολιτιστικής και πολιτισμικής αναβάθμισης, η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα, δίνει βαρύτητα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη της Νέας Περάμου, πράγμα που γίνεται βήμα προς βήμα, με σειρά δράσεων, παρεμβάσεων, βελτιώσεων που έχουν ακολουθηθεί από τη  διοίκηση, με σταθερότητα και αποτελεσματικότητα.
Ο Δήμος επιδιώκει με την πολιτική του στρατηγική, να δημιουργήσει μια σημαντική Δημοτική Βιβλιοθήκη στην πόλη της Νέας Περάμου, με διαρκή αύξηση των τίτλων των βιβλίων και ηλεκτρονική υποστήριξη, για την διάχυση της γνώσης στον ενδιαφερόμενο κάθε ηλικίας. Να έχει έτσι κάθε πολίτης δυνατότητα πρόσβασης στην γνώση αλλά και στην πληροφορία. Και σ’ αυτή την κατεύθυνση έχουν γίνει πολλά αξιοσημείωτα βήματα.
Από το 2011 η διοίκηση Μαρινάκη έκανε τα εξής σημαντικά βήματα, που δεν υπήρχαν:
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη συνδέθηκε με το δίκτυο της ΔΕΗ και ηλεκτροδοτήθηκε.
 Είχε προηγηθεί η έγκριση οικοδομικής άδειας για το κτίριο συνολικά, η ολοκλήρωση ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, κατασκευή γειώσεων, τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων, πυροσβεστικής προστασίας κλπ. Ακόμη συντάχθηκε ο Οργανισμός Λειτουργίας της βιβλιοθήκης.
Σήμερα οι τίτλοι βιβλίων έχουν αυξηθεί κατά πολύ, υπάρχουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές για εξυπηρέτηση των δημοτών που μελετούν αλλά και για πρόσβαση στην γνώση ηλεκτρονικά, ενώ βελτιώνεται συνεχώς η υποδομή.
Πρόσφατα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη τοποθετήθηκε σύστημα συναγερμού, ώστε να προστατεύεται πλήρως ο χώρος από κάθε ανεπιθύμητο «επισκέπτη» και να επιτυγχάνεται επαρκής φύλαξη του .
Ανοικτό παραμένει το κάλεσμα προς κάθε δημότη και κάθε αποδέκτη για δωρεά νέων βιβλίων.
  Βασικός συντελεστής στην υλοποίηση ενός ακόμα μεγάλου έργου στη Νέα Πέραμο είναι το Συμβούλιο της δημοτικής ενότητας Νέας Περάμου, με προεξάρχοντα τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Παρασκευά, το οποίο έχει συμβάλλει τα μέγιστα στη συνολική εφαρμογή του προγράμματος της διοίκησης.
Στόχος της διοίκησης Μαρινάκη, η Νέα Πέραμος να γίνει ένας  σύγχρονος πόλος ανάπτυξης, με αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και δομών σε όλους τους τομείς για τους δημότες κατοίκους της περιοχής.
  Μια από τις δομές που αποδίδονται στην κοινωνία της Νέας Περάμου είναι η σύγχρονη Δημοτική Βιβλιοθήκη που δημιουργείται.
Μια ακόμη δέσμευση για την Νέα Πέραμο τηρείται απαρέγκλιτα, καθώς το ενδιαφέρον του Δημάρχου για την αναβάθμιση της πόλης παραμένει καθημερινό και ψηλά στην ατζέντα του σχεδιασμού παρεμβάσεων, δράσεων, αλλαγών και έργων, γεγονός που αποδεικνύεται με χειροπιαστές πράξεις, μακριά από λόγια που εμπεριέχουν απλά «αέρα κοπανιστό» και άπειρα αβάσιμα «θα», χωρίς καμία ευθύνη υλοποίησης.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button