Το πρόγραμμα και οι εκδηλώσεις της 13ης «Μεγάρων Γη»

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων ανακοινώνει το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της έκθεσης 13η Μεγάρων Γη. Αναλυτικά:

Για 13η χρονιά ο Δήμος Μεγαρέων και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μεγαρέων (ΔΗΚΕΔΗΜΕ) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, με τη συνεργασία των τοπικών παραγωγικών και πολιτιστικών φορέων και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής διοργανώνουν την έκθεση τοπικών αγροτικών προϊόντων στο άλσος Θεόγνιδος στα Πευκάκια το τετραήμερο 2, 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2022.

Συμμετέχουν συνεταιρισμοί και αγροτικοί σύλλογοι των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, παραγωγοί και επιχειρηματίες, ενώ περίπτερα θα έχουν στον χώρο της έκθεσης οι λαογραφικοί σύλλογοι των Μεγάρων, η Αρχαιολογική Υπηρεσία, το ΚΕΠ υγείας Μεγάρων, τα τοπικά ΜΜΕ, εθελοντικές οργανώσεις, πρόσκοποι και οδηγοί.

Παράλληλα κάθε βράδυ στο άλσος Θεόγνιδος θα υπάρχουν υποστηρικτικές πολιτιστικές δραστηριότητες και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

Ο αγιασμός και τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 19:30, στο ανοικτό Δημοτικό Θέατρο στο άλσος Θεόγνιδος με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνου, του δημάρχου Μεγαρέων, Γρηγόρη Σταμούλη, των βουλευτών της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής, του Περιφερειάρχη Αττικής και του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής.

Το πρόγραμμα των καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20:30: Χορευτική παράσταση λαογραφικών συλλόγων Μεγάρων και Νέας Περάμου με παραδοσιακούς χορούς της Μικράς Ασίας, με τη συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας «Το ΜΕΓΑΡΟσημο».

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 21:00: Μουσική συναυλία με τον Διονύση Τσακνή και Ιωάννα Καβρουλάκη.

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 21:00: Μουσική συναυλία με Γιάννη Ζουγανέλη, Μπέσσυ Αργυράκη και την Μαργκώ Ενεπεκίδη.

Το ίδιο βράδυ η μεγαλύτερη ομελέτα στην Ελλάδα θα μαγειρευτεί στα Μέγαρα! (Ευελπιστούμε να γραφεί στο βιβλίο Γκίνες). Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 13ης έκθεσης «Μεγάρων Γη», οι chefs της Acropolis Chef’s Club of Attica – Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις, θα μας μαγειρέψουν τη μεγαλύτερη ομελέτα, που έχει φτιαχτεί ποτέ στην Ελλάδα με 11.300 φρέσκα αυγά, που θα τα προσφέρει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πτηνοτρόφων Μεγάρων – Agrosyn και το λάδι, που θα προσφέρει το κατάστημα dio filla. Στο σπάσιμο των αυγών θα συμμετέχει το παιδικό τμήμα του Ομίλου λαΐκής παράδοσης «Αλκάθους & Καρία».

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 21:00: Μουσική συναυλία με την “Ορχήστρα των Ονείρων του Δημήτρη Μητροπάνου”.
Το ίδιο βράδυ ο Αμπελουργικός Συνεταιρισμός Μεγάρων, ο αρχαιότερος συνεταιρισμός της Ελλάδας, μας προσκαλεί να πατήσουμε σταφύλια μαζί με το παιδικό τμήμα του Ομίλου Λαϊκής Παράδοσης «Αλκάθους και Καρία».
Επίσης στο πατητήρι, το οποίο θα έχει στηθεί ειδικά, για αυτόν τον σκοπό στο άλσος Θεόγνιδος, γνωστοί μάγειρες θα παρασκευάσουν επιτόπου φρέσκο μούστο και το ιδιαίτερο μουσικό γλύκισμα της μουσταλευριάς.
Παράλληλα ο Αμπελουργικός Συνεταιρισμός Μεγάρων “Gerania wines”, μας προσκαλεί σε ένα όμορφο ταξίδι οινογνωσίας, με σκοπό να γνωρίσουμε και να γευθούμε τα πολυβραβευμένα κρασιά του.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου

18:00 – Τουρνουά 3 on 3 «Αλκιβιάδης Μπεναρδής» σε συνδιοργάνωση με τη Νεανική Εστία Μεγαρίδος (ΝΕΜ)
19:30 – Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού – Εργαστήρια Χειροτεχνίας για παιδιά και εφήβους
20:00 — Εγκαίνια της έκθεσης «13η Μεγάρων Γη» στο Άλσος Θεόγνιδος (Πευκάκια)
20:30 – Οστράκων γεύσεις: επίδειξη μαγειρικής με φρέσκα όστρακα από τον σεφ Γ. Σαμούρη
21:00 — Παραδοσιακοί χοροί Μικράς Ασίας με την Ορχήστρα «Μεγαρόσημο» μαζί με λαογραφικούς φορείς του Δήμου Μεγαρέων, στο πλαίσιο της επετείου των 100 ετών της Μικρασιατικής καταστροφής

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου

18:00 – Τουρνουά 3 on 3 «Αλκιβιάδης Μπεναρδής» σε συνδιοργάνωση με τη Νεανική Εστία Μεγαρίδος (ΝΕΜ)
19:30 – Γευσιγνωσία γλυκών εδεσμάτων, λικέρ , παστών με βασικό υλικό το Π.Ο.Π. κελυφωτό φυστίκι Μεγάρων από τον Σύλλογο «Οικισμός Λάκκας Καλογήρου Μεγάρων»
20:00 – Επίδειξη αλόγων από τη Φάρμα Γκοσδής
21:00 – Μουσική Συναυλία: Διονύσης Τσακνής και Ιωάννα Καβρουλάκη

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου

18:00-20:30 – Η Μεγαλύτερη Ομελέτα που φτιάχτηκε ποτέ στην Ελλάδα!!!
Σπάσιμο αυγών από το παιδικό τμήμα ομίλου λαΐκής παράδοσης «Αλκάθους και Καρία» και τη συμμετοχή των παιδιών από το τοπικό τμήμα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.
Μαγείρεμα της ομελέτας με τη συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής – Ακρόπολις – Chef’s Club of Attica
19:00 – Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού – Προβολή παιδικής Ταινίας
20:00 – Επίδειξη αλόγων από τη Φάρμα Γκοσδής
21:00 – Μουσική Συναυλία: Μπέσσυ Αργυράκη και Γιάννη Ζουγανέλης

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου

19:00 – Μουσταλευριά από φρέσκο μούστο στη «13η Μεγάρων Γη». Πάτημα των σταφυλιών από τα παιδιά του Λαογραφικού Ομίλου «Αλκάθους και Καρία». Μαγείρεμα παραδοσιακής μουσταλευριάς από φρέσκο μούστο
19:30 – Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού – “ένα απόγευμα στ’ αστέρια” – Διαγαλαξιακά παιχνίδια
20:00 – Επίδειξη αλόγων από τη Φάρμα Γκοσδής
21:00 – Συναυλία – Μουσικό αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο και στη Βίκυ Μοσχολιού από την «Ορχήστρα των Ονείρων»

** Στον χώρο της έκθεσης καθημερινά θα υπάρχουν κατασκηνωτικά παιχνίδια και δραστηριότητες από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με την τήρηση όλων των μέτρων, που ισχύουν για την πρόληψη της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button