Εκστρατεία ανάγνωσης σε ένα ταξίδι ζωής στα αγαπημένα δεδομένα

Συνεχίζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων η καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης για παιδιά ηλικίας 5-14 ετών που σχεδιάζεται και οργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται από το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών και στο οποίο συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων.
Τα παιδιά έχουν ήδη συμμετάσχει σε μια σειρά εργαστηρίων που επικεντρώνονται μεταξύ άλλων στην παρατήρηση, την καταγραφή, την ερμηνεία και την αξιολόγηση γεγονότων, φαινομένων και συμπεριφορών μέσα από καινοτόμες μεθοδολογικές προσεγγίσεις παιδαγωγικής.
Αυτό το καλοκαίρι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος προσκαλεί σε ένα ταξίδι ζωής στο επίκεντρο του οποίου βρίσκονται τα αγαπημένα δεδομένα. Αυτό το καλοκαίρι παρατηρούμε και μετράμε μαζί με τα παιδιά τον κόσμο μας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.
Ολόκληρος ο κόσμος γίνεται ένα μεγάλο εργοστάσιο δεδομένων τα οποία μικροί και μεγάλοι καλούμαστε να παρατηρήσουμε, να καταγράψουμε, να κατανοήσουμε, να αναδείξουμε, να ζωγραφίσουμε, να αφηγηθούμε και, αν χρειαστεί, να αλλάξουμε!
Η αφετηρία του ταξιδιού είναι πάντα η βιβλιοθήκη, ένας χώρος συνώνυμος της γνώσης και της εμπειρίας, της δημιουργικότητας και της δημιουργίας.
Το καλοκαίρι του 2018, χρονιά αφιερωμένη στα μαθηματικά από την ελληνική μαθηματική εταιρεία, δίνουμε έμφαση στους αριθμούς, στη στατιστική, την έρευνα και την επικοινωνία. Οι αριθμοί και τα δεδομένα αποτελούν ένα υλικό δημιουργίας και, συνάμα, ένα εργαλείο επικοινωνίας. Την ίδια στιγμή, η ικανότητα αποκωδικοποίησης και ερμηνείας αυτών μία αστείρευτη πηγή ισχύος.
Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 ξεκίνησε την Τετάρτη 20 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου. Οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών που συμμετέχουν σε αυτή θα υλοποιήσουν μία σειρά εργαστηρίων Ξεκινά με ενθουσιασμό για μια ακόμη χρονιά η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, που σχεδιάζεται και οργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται από το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών και στο οποίο συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με μεγάλη συμμετοχή παιδιών η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων.

Οι δράσεις συνεχίζονται και τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο ως εξής:

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Τετάρτη 1/8
ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ / ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Σάββατο 4/8
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ: Τα φαγητά που μου αρέσουν
Τετάρτη 8/8
«ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΑ» ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Η ζωγραφική του Oliver Jeffers
Σάββατο 11/8
«ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ» ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Τα κτήρια
Τετάρτη 29/8
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ: Εγκλήματα
Πέμπτη 30/8
«ΦΥΣΙΚΑ» ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Οι μέλισσες σε όλο τον κόσμο
Παρασκευή 31/8
«ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ» ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Ένα προικοσύμφωνο
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Τρίτη 4/9
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ: Τόποι Εγκλήματος
Πέμπτη 6/9
«ΜΕΛΩΜΕΝΑ» ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Τα πάντα με το μέλι για την αυριανή γιορτή
Παρασκευή 7/9
ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ

Ώρα έναρξης: 7μ.μ
Οι δράσεις πραγματοποιούνται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων, με εξαίρεση εκείνες που αναγράφεται το αντίθετο.

Για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία συνεργάζονται οι:
Μαρία Βαρελά, Τάσος Λουκάς, Γιάννης Μωραϊτης, Μαρία Παπαγιάννη, Γεωργία Πίνα, Αλέκα Σταματιάδη, Εύη Τσολιάκου, Κωνσταντίνα Τσολιάκου.
Συντονίζει η Αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ. Κατερίνα Καστάνη-Πούλου.

Αιτήσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες:
Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων, Κ. Σχινά 2,
Τηλ.: 2296300544, καθημερινά κατά τις ώρες 15:00-20:30
FB page: Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button