“Μπλόκο” στις μικρές πινακίδες των καταστημάτων στη Λυτάρα και 200 ευρώ πρόστιμο

Νωρίς το βράδυ του Σαββάτου, 26/9, περιπολικό της τροχαίας έκανε την εμφάνισή του στην πλατεία Λυτάρα και επέβαλε πρόστιμο 200 ευρώ σε καταστήματα για παράβαση του Κ.Ο.Κ.

Η παράβαση αφορούσε στις μικρές μεταλλικές πινακίδες, τις οποίες τοποθετούν στο οδόστρωμα οι καταστηματάρχες παραπλεύρως του πεζοδρομίου, κυρίως για να μην παρκάρουν αυτοκίνητα, ούτως ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη οπτική επαφή και “σέρβις” μεταξύ καταστημάτων και τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία.

Επίσης τέτοιου τύπου πινακίδες τοποθετούν και τα δύο περίπτερα της πλατείας, με σκοπό την σχεδόν ενός λεπτού στάση των πελατών τους για να προμηθευτούν τσιγάρα ή οτιδήποτε άλλο πουλάει ένα περίπτερο.

Μιλώντας με τους καταστηματάρχες που δέχθηκαν την επιβολή του προστίμου των 200 ευρώ, αποτυπώθηκε έκδηλα το παράπονό τους αλλά και η αγανάκτησή τους, δεδομένων των δύσκολων συγκυριών λόγω κορωνοϊού, όπως μειωμένο ωράριο, δισταγμός από μεριάς του κόσμου να επισκεφθεί τα καταστήματα υγειονομικού χαρακτήρα τα οποία επλήγησαν κατά το πλείστον και τόσα άλλα που καθιστούν την λειτουργία τους και τη βιωσιμότητά τους εφικτή.

Τέλος, θεωρούν την επιβολή των προστίμων άδικη ενώ κάποιοι έφτασαν στο σημείο να κάνουν λόγο για στοχοποίηση, καθώς, όπως μας είπαν, τη στιγμή που επεβλήθησαν τα πρόστιμα για τις πινακίδες, μοτοποδήλατα και αργότερα αυτοκίνητα ήταν παρανόμως σταθμευμένα στο ίδιο σημείο.

 

Πηγή φωτογραφίας: αρχείο

Παρόμοια άρθρα

Back to top button